Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να ελέγξει την παράνομη μετανάστευση
Βρετανία: Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να ελέγξει την παράνομη μετανάστευση
20.11.2021 | 12:33

Βρετανία: Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να ελέγξει την παράνομη μετανάστευση

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι Times γράφουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται αποφασισμένος να επιλύσει το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών.

Με αριθμούς ρεκόρ ανθρώπων να διασχίζουν τη Μάγχη, η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει επιστρατευτεί ένας νέος υπουργός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ανώνυμη πηγή αναφέρει στους Times ότι ο κ. Τζόνσον είναι “εξοργισμένος” με την εξέλιξη των πραγμάτων στο μεταναστευτικό και ανησυχεί “ότι μετά από δύο χρόνια δεν θα υπάρχουν ακόμα βιώσιμες λύσεις”.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ είναι έτοιμη να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς μετανάστευσης και να υιοθετήσει αυτό που αποκαλεί “καταστολή των μεταναστών σε ελληνικό στυλ”.

H εφημερίδα σημειώνει ότι οι άνθρωποι που συλλαμβάνονται να διασχίζουν τη Μάγχη θα τοποθετούνται σε κέντρα υποδοχής και ενδέχεται να χάνουν το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο εάν παραβιάζουν αυστηρούς κανόνες.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η κ. Πατέλ έχει εντυπωσιαστεί από τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα έχουν ψηφιοποιήσει τη διαδικασία ασύλου, ενώ ελέγχει τακτικά τις μετακινήσεις των μεταναστών και χρησιμοποιεί το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για να αποτρέψει τη διαφυγή.

Πάρα πολλοί μετανάστες διακινδυνεύουν τη ζωή τους, προσπαθώντας να περάσουν τη Μάγχη με μικρές βάρκες και να εισέλθουν στην Βρετανία. Ο αριθμός μεταναστών που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ.

Η Βρετανία είναι το όνειρο για πολλούς μετανάστες. Είναι ο δικός τους τόπος της Επαγγελίας. Μπορούν να βρουν τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Η γαλλική αστυνομία έχει κάνει το βίο τους αβίωτο στο Καλαί. Οι διαρκείς αστυνομικές επιχειρήσεις, οι άθλιες συνθήκες, οι πιο ασφυκτικοί έλεγχοι στο λιμάνι οδηγούν τους μετανάστες στα χέρια των διακινητών που αναλαμβάνουν να τους περάσουν με μικρές λέμβους από την Μάγχη. 

Η Βρετανία συνεργάζεται στενά με την Γαλλία και το Βέλγιο για να αντιμετωπίσει αυτές τις παράνομες ροές. Χρησιμοποιεί πέρα από πλοία, συσκευές ανίχνευσης και drone. Οι περισσότεροι μετανάστες δεν καταφέρνουν να φθάσουν στις βρετανικές ακτές.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018