Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Το Ηνωμένο Βασίλειο εγκρίνει το φάρμακο αντισωμάτων Covid της GSK που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου και νοσηλείας κατά σχεδόν 80%

banner roots

Το Ηνωμένο Βασίλειο εγκρίνει το φάρμακο αντισωμάτων Covid της GSK που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου και νοσηλείας κατά σχεδόν 80%
02.12.2021 | 14:44

Το Ηνωμένο Βασίλειο εγκρίνει το φάρμακο αντισωμάτων Covid της GSK που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου και νοσηλείας κατά σχεδόν 80%

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η ιατρική ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας έχει εγκρίνει ένα φάρμακο αντισωμάτων Covid για χρήση σε ασθενείς - αλλά μπορεί να μην είναι απόλυτα αποτελεσματικό έναντι του υπερ-στελέχους Όμικρον.

Το Sotrovimab, το οποίο πωλείται με το εμπορικό σήμα Xevudy, βρέθηκε να μειώσει τις νοσηλείες από τον ιό κατά 79 τοις εκατό σε κλινικές δοκιμές.

Οι ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε άτομα με ήπια έως μέτρια συμπτώματα Covid που διατρέχουν κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρής νόσου.

Το φάρμακο θα πρέπει να χορηγείται εντός πέντε ημερών από την έναρξη της νόσου όταν ο ασθενής αρχίζει να υποφέρει από τα ενδεικτικά προειδοποιητικά σημάδια του ιού.

Οι επιστήμονες λένε ότι το φάρμακο λειτουργεί ενάντια σε ορισμένες μεταλλάξεις της παραλλαγής Όμικρον, αλλά δεν είναι σαφές αν θα είναι σε θέση να καταπολεμήσει το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εξασφαλίσει περίπου 100.000 δόσεις του φαρμάκου.

Είναι η δεύτερη μονοκλωνική θεραπεία αντισωμάτων που εγκρίνεται στη Βρετανία, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης σε άτομα που είναι πολύ αδύναμα για να αντιμετωπίσουν τον Covid.

Τον Αύγουστο το φάρμακο Ronapreve εγκρίθηκε για χρήση από τη ρυθμιστική αρχή και οι δόσεις άρχισαν να γίνονται διαθέσιμες τον επόμενο μήνα.

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει 32 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι στιγμής, που συνδέονται κυρίως με ταξίδια στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το