Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Covid : Διχασμένο το υπουργικό συμβούλιο όσον αφορά την επιβολή αυστηρότερων προστατευτικών μέτρων

banner roots

Βρετανία – Covid : Διχασμένο το υπουργικό συμβούλιο όσον αφορά την επιβολή αυστηρότερων προστατευτικών μέτρων
08.12.2021 | 13:06

Βρετανία – Covid : Διχασμένο το υπουργικό συμβούλιο όσον αφορά την επιβολή αυστηρότερων προστατευτικών μέτρων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σε 10,5 εκατομμύρια και περισσότεροι από 145.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες Τρίτη.

Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί περιλαμβάνουν μόνο άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους εντός 28 ημερών από τoν θετικό έλεγχο για κορoνοϊό.

Μέχρι στιγμής, το 89% των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση εμβολίου, το 81% είχαν τη δεύτερη και το 36% έχουν κάνει την “αναμνηστική” δόση.

Όπως μετέδωσε το Sky News , την Τρίτη άλλα 101 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον έχουν καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη, ανεβάζοντας το σύνολο σε όλη τη χώρα σε 437.

Ο αριθμός αυτός συγκρίνεται με τα 90 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν τη Δευτέρα.

Τα τελευταία καθημερινά στοιχεία της Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ότι 72 κρούσματα εντοπίσθηκαν στην Αγγλία, 28 στη Σκωτία και ένα στην Ουαλία.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα Όμικρον στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η Daily Telegraph  επισημαίνει ότι “ η εργασία από το σπίτι” και άλλα αυστηρότερα μέτρα Covid εξετάζονται από τους υπουργούς για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον. Η εφημερίδα αναφέρει ότι το υπουργικό συμβούλιο είναι διχασμένο σχετικά με τη χρήση “διαβατηρίων εμβολίων”, ωστόσο το μέτρο εξακολουθεί να εξετάζεται δεδομένων των στοιχείων ότι το νέο στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό από την παραλλαγή Δέλτα.

Οι Times επίσης με άρθρο τους στην πρώτη σελίδα κάνουν λόγο για "ρήγμα στο υπουργικό συμβούλιο” σχετικά με το αν η κυβέρνηση πρέπει να εισαγάγει “διαβατήρια εμβολίων” στην Αγγλία για να επιβραδύνει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι υπουργοί διχάστηκαν σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη, όπου "αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν" εάν πρέπει να θεσπιστούν αυστηρότερα μέτρα για τον Covid - γνωστά ως Σχέδιο Β.

Η εφημερίδα i  εκτιμά ότι η εορταστική περίοδος "αρχίζει να μοιάζει πολύ με τα περασμένα Χριστούγεννα". Επικεντρώνεται στη συνεχιζόμενη άρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζό0σον να αποκλείσει το ενδεχόμενο να καλέσει τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να 3ργάζονται από το σπίτι.

Οι φόβοι ότι η παραλλαγή Όμικρον θα μπορούσε να "συντρίψει" τα νοσοκομεία έχουν αναγκάσει τον πρωθυπουργό να "αυξήσει την πίεση προς το NHS" για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος με την τρίτη ενισχυτική δόση, σημειώνει η Daily Express . Η εφημερίδα αναφέρει ότι το "σαφές μήνυμα” του Μπόρις Τζόνσον προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αποτέλεσμα των προειδοποιήσεων από τη μεριά των ειδικών ότι το στέλεχος Όμικρον είναι πιο μεταδοτικό από την παραλλαγή Δέλτα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το