Η Sun θεωρεί ότι το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ είναι τώρα “τόπος εγκλήματος”.
H Daily Mirror δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα μια φωτογραφία ενός αστυνομικού μπροστά από την πόρτα του Νο 10 και την πληροφορία ότι η Σου Γκρέι έχει δει φωτογραφίες του Μπόρις Τζόνσον με μπουκάλια κρασί σε συγκεντρώσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Εκτιμάται ότι ο κ. Τζόνσον παρευρέθηκε σε έξι τέτοιες συναθροίσεις, μας ενημερώνει η Mirror. "Ο αριθμός ανέβηκε, κύριε πρωθυπουργέ" - ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος.
Ένας ανώτερος βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος λέει στον Guardian ότι η ποινική έρευνα της Scotland Yard θα είναι ένα “διαφορετικό παιχνίδι μπάλας” και ότι οι αξιωματούχοι που δεν είπαν την αλήθεια στην κ. Γκρέι “δεν πρόκειται να διστάσουν μπροστά στους αστυνομικούς”.
Οι Times ισχυρίζονται ότι ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να κληθεί να καταθέσει ο ίδιος στην αστυνομία σχετικά με τις συγκεντρώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ . Σε αυτή την περίπτωση θα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που θα υποχρεωθεί να δώσει εξηγήσεις στις διωκτικές αρχές μετά τον σερ Τόνι Μπλερ που κλήθηκε ως μάρτυρας στην αστυνομία το 2006 για σκάνδαλο χρηματισμού και το οποίο αφορούσε τα πρόσωπα που είχαν συμπεριληφθεί στην ετήσια λίστα τιμών της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Η εφημερίδα αναμένει η αστυνομία να ανακρίνει τον κ. Τζόνσον εάν υπάρχουν υποψίες ότι παραβίασε τους περιορισμούς Covid. Οι Times σημειώνουν ότι ο Τόνι Μπλερ , ο πρώην πρωθυπουργός, ήταν έτοιμος να υποβάλλει την παραίτησή του εάν η αστυνομία τον υποχρέωνε σε ανάκριση.
Η Daily Telegraph γράφει ότι η "Επιχείρηση Σώστε τον Μπόρις" είναι σε πλήρη εξέλιξη. Xθες το βράδυ ο κ. Τζόνσον συναντήθηκε με περισσότερους από δώδεκα βουλευτές των Τόρις, με στόχο να κερδίσει την στήριξη τους. Οι υποστηρικτές του πρωθυπουργού ισχυρίζονται ότι η απομάκρυνσή του θα “ενισχύσει τη θέση” του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα επιδιώκει να έχει πολιτικά οφέλη από την αντιπαράθεση με την Ουκρανία.
Εν μέσω πιέσεων από βουλευτές των Τόρις για την αύξηση του κόστους ζωής, η Telegraph προσθέτει ότι η επιμονή της Ντάουνινγκ Στριτ για αύξηση της εισφοράς Εθνικής Ασφάλισης τον Απρίλιο σίγουρα έχει αποδυναμωθεί μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση “δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη σχετική πρόταση”.
Οι Financial Times υπογραμμίζουν ότι ο κ. Τζόνσον "ετοιμάζεται για έναν αγώνα επιβίωσης". Ένας βουλευτής των Τόρις τονίζει στην εφημερίδα ότι ο κ. Τζόνσον “πιστεύει πραγματικά ότι θα ξεφύγει. Η αισιοδοξία του είναι κάτι περισσότερο από επιδερμική”.
Η Daily Mail πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει “χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου”. Σύμφωνα με το κύριο άρθρο-γνώμης της εφημερίδας, τα αδικήματα που εξετάζει η Μητροπολιτική Αστυνομία είναι "σχετικά ασήμαντα". Έχουν περισσότερο σχέση με τα σκουπίδια που πετάμε στο δρόμο , ή με την εκπρόθεσμη υποβολή της φορολογικής μας δήλωσης παρά με τη "σοβαρή εγκληματικότητα".