Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία : “Ο πόλεμος κτυπά την πόρτα του ΝΑΤΟ”

banner roots

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία : “Ο πόλεμος κτυπά την πόρτα του ΝΑΤΟ”
14.03.2022 | 12:31

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία : “Ο πόλεμος κτυπά την πόρτα του ΝΑΤΟ”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο βομβαρδισμός από τις ρωσικές δυνάμεις σε μία περιοχή στη δυτική Ουκρανία, κοντά στην πόλη Λβιβ, μόλις είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, προκάλεσε σοκ την Κυριακή στις κυβερνήσεις των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, πυροδοτώντας μία νέα διπλωματική κινητικότητα για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο ρωσικός βομβαρδισμός έγινε σε Ουκρανική στρατιωτική βάση στην περιοχή του Λβιβ και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 134 ανέφερε το Κίεβο. Εκπαιδεύονταν σε αυτή μονάδες ξένων εθελοντών που πήγαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τους Ρώσους.

"Η θανατηφόρα προειδοποίηση του Πούτιν προς τη Δύση" - ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Daily Mail. Η εφημερίδα έχει δει μια έκθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στην οποία υπογραμμίζεται ότι η επίθεση σχεδιάστηκε για να δείξει την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να κλιμακώσει τον πόλεμο , σε περίπτωση που η Δύση συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στους Times αναφέρουν ότι η περιοχή έχει χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη για αντιαρματικά όπλα και πυραύλους εδάφους-αέρος, οπλισμός που έστειλε η Δύση για να ενισχύσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας.

Μαχητές από τη βάση που επέστρεφαν στην Πολωνία μετά την επίθεση ήταν ξένοι – “με βρετανικές, αμερικανικές και ιρλανδικές προφορές” - σύμφωνα με την Daily Telegraph. Κάποιος περιγράφει τον βομβαρδισμό σαν “κόλαση επί της γης”.

Αρκετές από τις εφημερίδες προβάλλουν τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία έριξε βόμβες φωσφόρου σε πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, παραβιάζοντας τις συμβάσεις της Γενεύης.

Η Daily Mirror γράφει ότι το φώσφορο μπορεί να κάψει τον άνθρωπο μέχρι το κόκαλο, με πόνους και αγωνία που διαρκούν μήνες. Τοπικοί αξιωματούχοι που επικαλείται η Telegraph επισημαίνουν ότι αυτά τα όπλα προκαλούν απερίγραπτα δεινά.

Υπάρχει ένας θλιβερός απολογισμός στον Guardian για φερόμενες αγριότητες Ρώσων στρατιωτών σε χωριά κοντά στο Κίεβο.

Μάρτυρες που κατέφυγαν στην πρωτεύουσα περιγράφουν έρευνες και δολοφονίες από σπίτι σε σπίτι, ενώ κατασχέθηκαν τηλέφωνα και φορητοί υπολογιστές.

Μια γυναίκα λέει ότι είδε τον άντρα της να ξυλοκοπείται και να πυροβολείται στο δρόμο αφού πλησίασε τις ρωσικές δυνάμεις με τα χέρια του σηκωμένα. Έπρεπε να ταφεί στον κήπο, συνεχίζει, επειδή οι Ρώσοι δεν της επέτρεψαν να χρησιμοποιήσει το νεκροταφείο.

Οι Financial Times και η Washington Post είναι μεταξύ των εφημερίδων που υποστηρίζουν ότι έχουν ενημερωθεί από Αμερικανούς αξιωματούχους ότι η Ρωσία έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το τι έχει ζητήσει η Μόσχα, αλλά οι εφημερίδες σημειώνουν ότι ανώτερα στελέχη του Λευκού Οίκου έχουν προειδοποιήσει το Πεκίνο να μην προσπαθήσει να παρακάμψει τις κυρώσεις.

Ένας ειδικός στην κινεζική αμυντική πολιτική αναφέρει στην Washington Post ότι ενώ η Μόσχα έχει πουλήσει όπλα στην Κίνα, ποτέ δεν πήρε κάτι πίσω από το Πεκίνο. “Οποιαδήποτε αλλαγή θα ήταν μια κρίσιμη στιγμή", υπογράμμισε στην αμερικανική εφημερίδα ο ειδικός.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το