Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επέβαλε η Βρετανία

banner roots

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επέβαλε η Βρετανία
15.03.2022 | 18:15

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επέβαλε η Βρετανία

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας, ανακοίνωσε περισσότερες από 370 νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας που είναι πλέον δυνατές χάρη στις νέες επείγουσες διατάξεις του Νόμου περί Οικονομικού Εγκλήματος:

  • Μετά τη σημερινή απόφαση το Λονδίνο, από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή, έχει θέσει υπό καθεστώς κυρώσεων πάνω από 1000 άτομα, οργανισμούς και θυγατρικές εταιρείες που έχουν σχέση με το καθεστώς Πούτιν στη Μόσχα
  • Οι σημερινές κυρώσεις περιλαμβάνουν επίσης τους βασικούς πολιτικούς συμμάχους του Πούτιν, τους εκπροσώπους του καθεστώτος και τις υπηρεσίες παραπληροφόρησης που υποστηρίζονται από το Κρεμλίνο

Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών κυρώσεων κατέστη δυνατή βάσει του Νόμου περί Οικονομικού Εγκλήματος. Οι νέες διατάξεις επέτρεψαν στην κυβέρνηση  να ενεργήσει προς το δημόσιο συμφέρον και να ορίσει αμέσως άτομα και οργανισμούς στο πλαίσιο επείγουσας διαδικασίας.

Οι Ρώσοι ολιγάρχες που υπόκεινται τώρα σε βρετανικές κυρώσεις περιλαμβάνουν τον Μιχαήλ Φρίντμαν, τον Πιοτρ Άβεν και τον Γκέρμαν Χαν. Οι ολιγάρχες αυτοί έχουν συνολική περιουσία που εκτιμάται άνω των 100 δισεκατομμυρίων λιρών.

Μεταξύ των πολιτικών συμμάχων του Πούτιν στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις είναι ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Στους Ρώσους που ηγούνται της προπαγάνδας του Κρεμλίνου και στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις συμπεριλαμβάνονται ο Γραμματέας Τύπου του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ και η εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.    Μια διαβόητη διαδικτυακή πλατφόρμα , η Υπηρεσία Έρευνας του Διαδικτύου, είναι επίσης στη λίστα των κυρώσεων της Βρετανίας κατά της Ρωσίας.

Οι νέες διατάξεις που εισήχθησαν με τον νόμο για το οικονομικό έγκλημα εξορθολόγησαν την προηγούμενη νομοθεσία, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορέσει να ανταποκριθεί ακόμη πιο γρήγορα και αποτελεσματικά στην τρέχουσα κρίση.

Τα περιουσιακά στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο των ατόμων που τιμωρούνται σήμερα παγώνουν πράγμα που σημαίνει ότι κανένας βρετανός πολίτης ή βρετανική εταιρεία δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους ενώ παράλληλα τους απαγορεύεται να ταξιδεύουν προς ή από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανία ηγήθηκε της διεθνούς προσπάθειας επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel