Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ουκρανία: «Στα χέρια των κατακτητών η Μαριούπολη», λέει ο δήμαρχος | Καλεί για πλήρη εκκένωση
afoi poriazi
Ουκρανία: «Στα χέρια των κατακτητών η Μαριούπολη», λέει ο δήμαρχος | Καλεί για πλήρη εκκένωση
28.03.2022 | 17:15

Ουκρανία: «Στα χέρια των κατακτητών η Μαριούπολη», λέει ο δήμαρχος | Καλεί για πλήρη εκκένωση

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται πλέον η Μαριούπολη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με το CNN, πως η πόλη αυτή βρίσκεται πλέον «στα χέρια των κατακτητών», έπειτα από μία σκληρή πολιορκία πολλών ημερών κατά την οποία οι ρωσικές δυνάμεις την «ισοπέδωσαν». Οι επιθέσεις έχουν αφήσει πίσω τους συντρίμμια, νεκρούς και τραυματίες, ενώ έχουν εκτοπίσει επίσης μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

«Δεν είναι τα πάντα εντός των δυνάμεών μας», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποιτσένκο, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση της Ουκρανίας, όπως μεταδίδεται σε δημοσίευμα του CNN. «Δυστυχώς, βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών σήμερα», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος κάλεσε για μια πλήρη εκκένωση της πόλης, ώστε να απομακρυνθούν οι πολίτες που έχουν παραμείνει εκεί. Η πόλη αυτή είχε πληθυσμό 400.000 κατοίκους πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, σήμερα έχουν παραμείνει περίπου 160.000 άνθρωποι στη Μαριούπολη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, καθώς «δεν υπάρχει νερό, ρεύμα, θέρμανση». «Και είναι πολύ τρομακτικό», είπε ο δήμαρχος της Μαριούπολης.

Δεν έχει γίνει σαφές εάν σημειώνονται ακόμη μάχες εντός της πόλης.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι οι ρωσικές δυνάμεις εμποδίζουν τις ανθρωπιστικές αυτοκινητοπομπές να πλησιάσουν ή να εξέλθουν με ασφάλεια από την πόλη.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018