Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ουκρανός αξιωματούχος: “Σε Βόρεια και Νότια Κορέα θέλει να μετατρέψει την Ουκρανία η Ρωσία”
afoi poriazi
Ουκρανός αξιωματούχος: “Σε Βόρεια και Νότια Κορέα θέλει να μετατρέψει την Ουκρανία η Ρωσία”
28.03.2022 | 18:09

Ουκρανός αξιωματούχος: “Σε Βόρεια και Νότια Κορέα θέλει να μετατρέψει την Ουκρανία η Ρωσία”

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος διανύει τον δεύτερο μήνα του, εξακολουθεί να κυριαρχεί στα βρετανικά πρωτοσέλιδα. 

Ο Guardian αναφέρει ότι η Ρωσία θέλει να "χωρίσει την Ουκρανία στα δύο" και παραθέτει μέρος των δηλώσεων του στρατηγού Κιρίλο Μπουντάνοβ, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, στις οποίες γίνεται σαφές ότι το Κρεμλίνο ελπίζει να "δημιουργήσει τη Βόρεια και Νότια Κορέα στην Ουκρανία", όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Μπουντάνοβ.

Η ίδια ιστορία είναι πρωτοσέλιδο θέμα και στην εφημερίδα i Η i επισημαίνει ότι μια "περίοδος ενός συνολικού ουκρανικού σαφάρι ανταρτών" θα ήταν το αποτέλεσμα οποιασδήποτε προσπάθειας δημιουργίας μιας περιοχής που θα ελέγχεται από τη Μόσχα.

Οι Times αναφέρουν ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας πρόκειται να συνεχιστούν στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα. Μια φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό της δείχνει ένα νεαρό κορίτσι να καβαλάει μια καμήλα στο ζωολογικό κήπο της Οδησσού, ο οποίος άνοιξε ξανά για τους επισκέπτες για να ανυψωθεί το ηθικό των πολιτών.

"Ο Πούτιν θα μας λιμοκτονήσει όλους" - ο τίτλος στη Metro. Η εφημερίδα γράφει ότι οι Ουκρανοί στη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της λιμοκτονίας και έχουν αναγκαστεί να πίνουν νερό αποχέτευσης. Αναφέρει ότι περίπου 140.000 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στην πόλη, η οποία περικυκλώθηκε για πρώτη φορά τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018