Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Τι συμβαίνει γύρω από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ;

banner roots

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Τι συμβαίνει γύρω από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ;
29.03.2022 | 18:28

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Τι συμβαίνει γύρω από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ;

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

To BBC μετέδωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να περιορίσει τη στρατιωτική δραστηριότητα γύρω από την πρωτεύουσα Κίεβο.

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν σταματήσει την προέλασή τους σε αυτό το μέτωπο του πολέμου. Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν τους Ρώσους εισβολείς από διάφορες θέσεις.

Παράλληλα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έκανε σαφές ότι η Ρωσία εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή απειλή για το Κίεβο λόγω της επιθετικής της ικανότητας.

Στο μεταξύ η πολιορκημένη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ συνέχισε και σήμερα να ανθίσταται παρά τα συνεχιζόμενα ρωσικά πυρά , σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ο δήμαρχος της πόλης εκτιμά ότι 400 κάτοικοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου.

“Θρίλερ” με τη δηλητηρίαση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Μυστήριο καλύπτει τη διαφαινόμενη δηλητηρίαση του Ρώσου ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς κατά τη διάρκεια της αποστολής διαμεσολάβησης που είχε αναλάβει στις αρχές Μαρτίου στο Κίεβο προς τερματισμό του πολέμου.

Σε συνέχεια δημοσιεύματος της Wall Street Journal, πηγές από το περιβάλλον του Ρόμαν Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσαν ότι παρουσίασε συμπτώματα που παραπέμπουν σε δηλητηρίαση από άγνωστο παράγοντα.

Ειδικοί επί των χημικών όπλων που εξέτασαν την υπόθεση συμπεραίνουν πως επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια.

Όλα τα βρετανικά πρωτοσέλιδα επικεντρώνονται στην είδηση για τη φερόμενη δηλητηρίαση του ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς καθώς συμμετείχε στις ειρηνευτικές συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας. Η Daily Mirror αναφέρει ότι ο Ρώσος ολιγάρχης "έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες" εν μέσω ισχυρισμών για "νέα εξοργιστική ρωσική ενέργεια".

Οι διαπραγματευτές έγιναν στόχος της εικαζόμενης επίθεσης με χημικά όπλα στις 3 Μαρτίου από "σκληροπυρηνικούς της Μόσχας που επιδιώκουν να σαμποτάρουν τις προσπάθειές τους για τερματισμό της σύγκρουσης", σημείωναν πηγές στην Daily Mail. Η εφημερίδα γράφει ότι ο κ. Αμπράμοβιτς και δύο άλλοι αντιμετώπισαν "έντονο πόνο στα μάτια" και "συνεχή ρoή δακρύων" μετά την κατανάλωση σοκολάτας και πόσιμου νερού στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ ένας τέταρτος εκπρόσωπος "διέφυγε αλώβητος".

Σύμφωνα με τους Times ο κ. Αμπράμοβιτς είχε ταξιδέψει μεταξύ Μόσχας και Κιέβου αρκετές φορές στις αρχές Μαρτίου στο πλαίσιο των συνομιλιών. Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει υποστεί κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχει τιμωρηθεί από τις ΗΠΑ αφού προσφέρθηκε να ενεργήσει ως ενδιάμεσος μεταξύ του Κρεμλίνου και της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το