Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τουρκία: Ταραχή για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, οι εφημερίδες γράφουν για «σκάνδαλο» και «συκοφαντίες»

banner roots

Τουρκία: Ταραχή για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, οι εφημερίδες γράφουν για «σκάνδαλο» και «συκοφαντίες»
18.05.2022 | 18:41

Τουρκία: Ταραχή για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, οι εφημερίδες γράφουν για «σκάνδαλο» και «συκοφαντίες»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Η Γενί Σαφάκ κάνει λόγο για «συκοφαντίες Μητσοτάκη» και πως «τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου χειροκρότησαν όρθια τα σκανδαλώδη λόγια για την Κύπρο»

Μονοπωλεί τον τουρκικό Τύπο η χθεσινή, «ιστορική» ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κονγκρέσο με τα πρωτοσέλιδα να  σχολιάζουν στο σύνολό της  την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αμερική και τη θερμή υποδοχή από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι «ο Μητσοτάκης καταχειροκροτήθηκε για τις δηλώσεις του κατά της Τουρκίας στο Κογκρέσο» και χαρακτηρίζουν σκάνδαλο την αναφορά του Πρωθυπουργού για την Κύπρο.

Παράλληλα αναφέρονται και στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Αμερικανό Πρόεδρο όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε επί τάπητος όλες τις λεπτομέρειες, που αφορούν στην εντεινόμενη εσχάτως τουρκική προκλητικότητα και δη τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά. Μάλιστα για να δείξει το εύρος των απειλών της Άγκυρας, ο πρωθυπουγός έδειξε στον Αμερικανό πρόεδρο τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» των Τούρκων γεγονός που σημειώνονται σχεδόν σε όλα τα τουρκικά πρωτοσέλιδα.

Γενί Σαφάκ: Συκοφαντίες Μητσοτάκη: Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου χειροκρότησαν όρθια τα σκανδαλώδη λόγια για την «Κύπρο»

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ μετά τις επαφές του στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Ο Μητσοτάκης, ο οποίος αγνόησε ανοιχτά την τουρκική παρουσία στην περιοχή και είπε ότι η λύση δύο κρατών στην Κύπρο είναι «απαράδεκτη», καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη», γράφει η Γενί Σαφάκ.

 
genisafak1

Ενώ σε άλλο δημοσίευμα σημειώνει «Δώρο F-35 από τον Μπάιντεν στον Μητσοτάκη».

 
genisafak2


Ακσάμ: Σκανδαλώδης δήλωση Μητσοτάκη για Κύπρο... Ψέματα για τον εναέριο χώρο!

«Σκανδαλώδεις δηλώσεις έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Στην ομιλία του, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι «δεν θα δεχτούν ποτέ λύση δύο κρατών στο νησί της Κύπρου», και χωρίς να κατονομάσει υποστήριξε ότι η Τουρκία παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο και ζήτησε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να λάβει υπόψιν της την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε πιθανές πωλήσεις όπλων στην Τουρκία».

aksam


Χουριέτ: Μπαϊντενόπουλος ή Μπαϊντενάκης; - Παραπονέθηκε για το χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας

Ο Μητσοτάκης παραπονέθηκε στον Μπάιντεν δείχνοντας τον χάρτη της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα», ζητώντας έμμεσα από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να μην εγκρίνει το αίτημα της Άγκυρας για F-16, γράφει η γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η Χουριέτ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε την Τουρκία δείχνοντας τον χάρτη «Γαλάζια Πατρίδα» στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τον φιλοξένησε φορώντας γραβάτα με ελληνική σημαία στον Λευκό Οίκο, αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα.

hurriet


Τζουμχουριέτ: «Η Ελλάδα ζητά από τις ΗΠΑ υποστήριξη: Χρησιμοποιήστε όλη την επιρροή σας στην Κύπρο»

Το δημοσίευμα της cumhuriyet παραθέτει αποσπάσματα δηλώσεων των κ.κ. Μητσοτάκη και Biden, με έμφαση στις αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού περί παροχής στήριξης από τις ΗΠΑ για το Κυπριακό, περί βούλησης της Ελλάδας για ένταξη του μαχητικού αεροσκάφους F-35 στις ελληνική Π/Α και περί της σημασίας της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Biden είπε ότι «η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι πιο σημαντική από ποτέ».


Sabah: «Η Ελλάδα επιδιώκει ξανά προκλήσεις!»

«Στη συνάντηση Biden-Μητσοτάκη έδειξαν τον χάρτη της “Γαλάζιας Πατρίδας” και έβαλαν στο στόχαστρο την Τουρκία», γράφει η εφημερίδα Sabah με το άρθρο να έχει τη μορφή φωτορεπορτάζ, με τις εξής λεζάντες:
– Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο ηγέτης των ΗΠΑ Biden συναντήθηκαν εχθές στον Λευκό Οίκο. Στη συνάντηση, όπου τονίστηκε η φιλία και η συνεργασία των δύο χωρών ο Μητσοτάκης επιχείρησε να βάλει στο στόχαστρο την Τουρκία.

sabah_98


CNNTürk: Ο Μητσοτάκης ζήτησε βοήθεια από τον Μπάιντεν! Παραπονέθηκε για την Τουρκία με τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας

Στη χθεσινή ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού αναφέρθηκε και το CNNTürk σημειώνοντας ότι «Ο Μητσοτάκης ζήτησε βοήθεια από τον Μπάιντεν» ενώ τόνισε για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν πώς «Παραπονέθηκε για την Τουρκία με τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel