Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Πιέσεις δέχεται η Μητροπολιτική Αστυνομία για τα “κορονοπάρτι” του Μπόρις Τζόνσον

banner roots

Βρετανία: Πιέσεις δέχεται η Μητροπολιτική Αστυνομία για τα “κορονοπάρτι” του Μπόρις Τζόνσον
24.05.2022 | 19:05

Βρετανία: Πιέσεις δέχεται η Μητροπολιτική Αστυνομία για τα “κορονοπάρτι” του Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης/Συντάκτρια:  Κωνσταντίνα Αγιοστρατίτη
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πολύ σοβαρά ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί για την αξιοπιστία της έρευνας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου (Met) για το σκάνδαλο με τα κορονοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από τις νέες φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με τον Μπόρις Τζόνσον να διασκεδάζει πίνοντας σε συγκέντρωση εν μέσω αυστηρού lockdown.

Πρώην ανώτερος αξιωματούχος της Αστυνομίας, μάλιστα, με επίσημη δήλωσή του αναρωτήθηκε “τι άλλο χρειάζεται για να επιβληθεί νέο πρόστιμο “ στον Βρετανό πρωθυπουργό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πρωτοσέλιδων παρουσιάζει τις φωτογραφίες που ελήφθησαν από το ITV News με τον Μπόρις Τζόνσον να κάνει πρόποση με ένα ποτό στο χέρι σε μια συγκέντρωση στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια ενός από τα lockdowns για τον Covid.

Η Metro έχει τίτλο "Lockdown In One", με το ερώτημα : "Πώς δεν επιβλήθηκε πρόστιμο στον Μπόρις για αυτό το ποτό;".

Ο Guardian σημειώνει ότι οι φωτογραφίες συνιστούν έναν "νέο κίνδυνο" για τον πρωθυπουργό. Παραθέτει πηγές που υποστηρίζουν ότι ο κ. Τζόνσον υποκίνησε τη συγκέντρωση – πάρτι , ισχυρισμό που επαναλαμβάνει η Daily Mirror, η οποία και αυτή αναρωτιέται "Πώς τη γλύτωσε ο Τζόνσον;".

Η Daily Express είναι μια μοναχική φωνή που έρχεται προς υπεράσπιση του πρωθυπουργού. Ο τίτλος της πρώτης σελίδας υποδηλώνει ότι το γεγονός ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία δεν προέβη σε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια όσον αφορά τον πρωθυπουργό , το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει "Τίποτα να δείτε εδώ!".

Ωστόσο, η Daily Telegraph γράφει ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών δημιουργεί πρόβλημα στη Μητροπολιτική Αστυνομία , μετά από τους ισχυρισμούς ότι δεν ζητήθηκε ποτέ από τον κ. Τζόνσον να δώσει εξηγήσεις για την παρουσία του στη συγκέντρωση, όταν μάλιστα έχει ήδη υποβληθεί πρόστιμο τουλάχιστον σε ένα άλλο πρόσωπο που συμμετείχε σε αυτή τη συγκεκριμένη συγκέντρωση.

Οι Times ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε, κατά τη διάρκεια μια πρόσφατης συνάντησης που είχε μαζί της, να πείσει την ανώτερη δημόσια υπάλληλο Σου Γκρέι, την επικεφαλής της σχετικής έρευνας, να ανατρέψει τα σχέδια για τη δημοσίευση της πλήρους έκθεσής για τα “κορονοπάρτι” στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Μια κυβερνητική πηγή ανέφερε στην εφημερίδα i ότι υπάρχει μια “αίσθηση ηρεμίας” στην Ντάουνινγκ Στριτ πριν από τη δημοσίευσή της έκθεσης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το