Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Συναγερμός στην Ιταλία: Απειλείται με λειψυδρία και λαμβάνουν έκτακτα μέτρα
afoi poriazi
Συναγερμός στην Ιταλία: Απειλείται με λειψυδρία και λαμβάνουν έκτακτα μέτρα
20.06.2022 | 17:45

Συναγερμός στην Ιταλία: Απειλείται με λειψυδρία και λαμβάνουν έκτακτα μέτρα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», δηλώνει ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης - Πολύ χαμηλή η στάθμη των μεγάλων ποταμών της χώρας - Εκκλήσεις από τους αγρότες για άμεσα μέτρα

Στα πέντε αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης Ντράγκι πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη, σήμερα το βράδυ, για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τον μεγαλύτερο ποταμό της Ιταλίας, τον Πάδο, σήμερα αποφασίστηκε να μειωθεί κατά 20% η χρήση των υδάτινων πόρων του για την άρδευση των εκτάσεων της Βόρειας Ιταλίας. Είναι ένας πρώτος «ήπιος» περιορισμός, για να μην πληγεί, ακόμη περισσότερο, ο γεωργικός τομέας. Στο μεταξύ, και η στάθμη των ποταμών 'Αρνου στην Τοσκάνη και Τίβερη στην Ρώμη, έχει μειωθεί αισθητά.

Παράλληλα, ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, περιφερειάρχης του Λατίου (της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης) ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει όλη την περιοχή αρμοδιότητάς του σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης, ώστε να ληφθούν πιο άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, προς αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

«Η χρήση του νερού θα πρέπει να γίνεται ιδιαίτερα προσεκτικά, αρχίζοντας από τα νοικοκυριά, διότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη», εξήγησε ο Τζινγκαρέτι.

Ο Έτορε Πραντίνι, τέλος, πρόεδρος της ιταλικής γεωργικής ένωσης Coldiretti, ζήτησε να κηρυχθεί όλη η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με δύο άμεσες προτεραιότητες: την αύξηση των υποδομών για την συσσώρευση και φύλαξη νερού, και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των μηχανημάτων καθαρισμού, προς επαναξιοποίηση των υδάτων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018