Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Εικόνες σοκ στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου: Σωροί από πτώματα και τραυματίες μετανάστες

banner roots

Εικόνες σοκ στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου: Σωροί από πτώματα και τραυματίες μετανάστες
26.06.2022 | 12:35

Εικόνες σοκ στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου: Σωροί από πτώματα και τραυματίες μετανάστες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Πρόκειται για μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ισπανία - Τραυματίες ήταν πεσμένοι στο έδαφος ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ πολλοί πέθαναν αβοήθητοι - Καταγγελίες για υπερβολική βία από Μαροκινούς αστυνομικούς - Προσοχή: Σκληρές εικόνες!

Σε τουλάχιστον 23 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ανέρχεται ο απολογισμός των επεισοδίων την Παρασκευή κατά την προσπάθεια εκατοντάδων μεταναστών να περάσουν τα σύνορα από το Μαρόκο προς την Ισπανία στην Μελίγια.

Οι εικόνες και οι μαρτυρίες από το σημείο είναι συγκλονιστικές. Δεκάδες τραυματίες είναι σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλο στο έδαφος, πολλοί αιμορραγούν, άλλοι είναι βαριά, κάποιοι δεν δείχνουν σημάδια ζωής. Ανάμεσά τους στέκονται Μαροκινοί αστυνομικοί.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Μαρόκο καταγγέλλουν ότι οι τραυματίες έμειναν αβοήθητοι για ώρες με αποτέλεσμα πολλοί να πεθάνουν. 

 
Κλείσιμο

melilla1melilla2

 

Οι αρχές του Μαρόκου υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη και να κατευθυνθούν στην Μελίγια. Εκεί, πάνω στον συνωστισμό, πολλοί ποδοπατήθηκαν ενώ άλλοι έπεσαν την ώρα που σκαρφάλωναν στον φράχτη, ο οποίος φυλάσσεται αυστηρά.

Ωστόσο, δεν λείπουν οι επικρίσεις για τη υπερβολική βία. Βίντεο εμφανίζουν Μαροκινούς φρουρούς να τραβούν με τη βία τραυματίες ή να χτυπούν ανθρώπους που ήταν πεσμένοι καταγής.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, χαρακτήρισε τα γεγονότα «επίθεση στην εδαφική μας ακεραιότητα» και επέρριψε τις ευθύνες στους διακινητές των μεταναστών. Οι ισπανικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες είχαν ξύλα, μαχαίρια και οξύ με τα οποία επιτέθηκαν στους φύλακες.

Την Παρασκευή περίπου 2.000 Αφρικανοί μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στην επικράτεια της Ισπανίας περνώντας τον φράχτη στη Μελίγια. Η σύγκρουση με τους Ισπανούς φρουρούς κράτησε περίπου δύο ώρες και, τελικά, μόλις 100 κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα.

Η απόπειρα να περάσουν οι μετανάστες τα σύνορα είναι η πρώτη από την απόφαση της Ισπανίας και του Μαρόκου να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για τη φύλαξη των συνόρων, βελτιώνοντας τις όχι και τόσο καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel