Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αύξηση 51,3% στις γερμανικές εισαγωγές από τη Ρωσία το α’ εξάμηνο
Αύξηση 51,3% στις γερμανικές εισαγωγές από τη Ρωσία το α’ εξάμηνο
04.08.2022 | 17:57

Αύξηση 51,3% στις γερμανικές εισαγωγές από τη Ρωσία το α’ εξάμηνο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Λιγότερη ενέργεια αγόρασε το Βερολίνο από τη Μόσχα, αλλά σε υψηλότερη τιμή.

Η αξία των εισαγωγών της Γερμανίας από τη Ρωσία αυξήθηκαν στο α' εξάμηνο του 2022 κατά 51,3%, φθάνοντας τα 22,6 δισεκατομμύρια ευρώ, παρά τις κυρώσεις που είναι σε ισχύ εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, η αξία των γερμανικών εισαγωγών από τη Ρωσία αυξήθηκε απότομα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον Ιούνιο η Γερμανία αγόρασε αγαθά 3,5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,8% από τον προηγούμενο μήνα.

Το αυξημένο κόστος αφορά κυρίως την αγορά ενέργειας σε ιδιαίτερα αυξημένες τιμές. Επιπλέον, η Γερμανία αγοράζει τώρα λιγότερη ρωσική ενέργεια, αλλά την πληρώνει πολύ ακριβότερα.

Αντιθέτως, η αξία των γερμανικών εξαγωγών προς τη Ρωσία στο α' εξάμηνο του τρέχοντος έτους ήταν κατά 32,1% χαμηλότερη από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Ορισμένα αγαθά, όπως τα φάρμακα, εξαιρούνται από τις κυρώσεις.

Συνολικά, το γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο σε σχέση με τη Ρωσία επιδεινώθηκε σημαντικά από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, καταγράφοντας έλλειμμα 13,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018