Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία αναπτύσσουν πλατφόρμα αναγνώρισης προσώπου
Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία αναπτύσσουν πλατφόρμα αναγνώρισης προσώπου
04.08.2022 | 21:33

Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία αναπτύσσουν πλατφόρμα αναγνώρισης προσώπου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Συνεργάζονται αστυνομικές και στρατιωτικές ακαδημίες από τις τρεις χώρες - Από το Erasmus+ οι πόροι

Τέσσερις αστυνομικές και ναυτικές ακαδημίες από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Τσεχία αναπτύσσουν από κοινού μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα καταστήσει δυνατή την αναγνώριση προσώπου και την ταυτοποίηση, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ναυτικής Ακαδημίας της Βάρνας "Νικόλα Βαπτσάροφ" (NVNA), ο πλοίαρχος Νικολάι Βελίκοφ, που είναι ο επικεφαλής του προγράμματος FAST από τη βουλγαρική πλευρά.

Εκτός από τη NVNA, στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης η Αστυνομική Ακαδημία της Κλουζ-Ναπόκα (Ρουμανία), το Αστυνομικό Κολέγιο στο Χολίσοφ (Τσεχία), η Ναυτική Ακαδημία της Κωνστάντζας και μια εταιρία πληροφορικής.

Οι πόροι για την υλοποίηση του έργου (περίπου 200.000 ευρώ) παρέχονται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, εξήγησε ο πλοίαρχος Βελίκοφ. Τόνισε ότι η πλατφόρμα αναγνώρισης προσώπου θα χρησιμοποιείται όταν θα πραγματοποιείται η εισαγωγή των σπουδαστών στις ακαδημίες και οι υποψήφιοι θα δίνουν συνέντευξη εξ αποστάσεως. Όπως τόνισε, μελλοντικές αναβαθμίσεις θα προβλέπουν τη διεξαγωγή των εξετάσεων μέσω διαδικτύου για να διασφαλίζεται ότι δεν γίνονται απόπειρες εξαπάτησης από τους σπουδαστές.

Όταν η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη, και άλλοι οργανισμοί αστυνομικής και στρατιωτικής εκπαίδευσης στη Βουλγαρία που θα μπορούν να την χρησιμοποιούν, θα ενημερωθούν σχετικά, πρόσθεσε ο πλοίαρχος Βελίκοφ.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018