Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Χάος στη Ρωσία μετά την επιστράτευση | Ουρές στα σύνορα με Γεωργία, συλλήψεις διαδηλωτών

banner roots

Χάος στη Ρωσία μετά την επιστράτευση | Ουρές στα σύνορα με Γεωργία, συλλήψεις διαδηλωτών
22.09.2022 | 09:04

Χάος στη Ρωσία μετά την επιστράτευση | Ουρές στα σύνορα με Γεωργία, συλλήψεις διαδηλωτών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Η απόφαση του Βλάντιμιρ Πούτιν για μερική επιστράτευση έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στο εσωτερικό της Ρωσίας, πυροδοτώντας έντονες διεθνείς αντιδράσεις και βγάζοντας χιλιάδες Ρώσους πολίτες στο δρόμο.

Ηγέτες και αξιωματούχοι της Δύσης έσπευσαν να καταδικάσουν το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου, στο οποίο προέβη στην ανακοίνωση της μερικής επιστράτευσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
 
Τον γύρο του κόσμου κάνουν φωτογραφίες νεαρών που επιχειρούν να περάσουν σε γεωργιανό έδαφος, πυροδοτώντας χλευαστικά σχόλια από τη πλευρά των Ουκρανών, οι οποίοι κάνουν λόγο για «δειλία των ορκ», όπως αποκαλούν τους Ρώσους στην Ουκρανία.
 
Οι πολίτες της Ρωσίας βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του προέδρου της χώρας, καθώς, όπως λένε στις διαδηλώσεις, δεν θέλουν «να πεθάνουν για τον Πούτιν».
 
Η καταστολή της διαμαρτυρίας είναι αναμενόμενα σκληρή, καθώς ο αριθμός των συλλήψεων στις διαδηλώσεις αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. ΜΚΟ που παρακολουθούν τις συλλήψεις και δημοσιεύουν τον αριθμό τους ανεβάζουν το νούμερο κατά δεκάδες μέσα σε λίγα λεπτά.
 
Επί του παρόντος, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 1.000 πολίτες σε όλη τη Ρωσία, σε διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης.
 
Τεράστιες ουρές στα σύνορα με Γεωργία - «Φωτιά» οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων
Νεαροί Ρώσοι που αρνούνται να πολεμήσουν έχουν σχηματίσει ουρές στα σύνορα με τη Γεωργία, καθώς δεν μπορούν εύκολα με άλλο τρόπο να φύγουν από τη χώρα τους. Προβληματισμένοι είναι οι Γεωργιανοί, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, καθώς οι ροές Ρώσων μεταναστών είναι μεγάλες.
 
Ελάχιστες αεροπορικές εταιρίες φαίνεται να εξυπηρετούν Ρώσους πολίτες που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μεταξύ των οποίων και η Emirates που βγάζει διαθεσιμότητα όμως μόνο σε ακριβό ναύλο. Το σύστημα της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας δεν δίνει διαθεσιμότητα σε φθηνό ναύλο (οικονομική θέση) κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι είτε έχει εξαντληθεί η συγκεκριμένη κατηγορία αεροπορικών εισιτήριων είτε αυτά δεν είναι διαθέσιμα.
 
Το φτηνότερο εισιτήριο για πτήση Μόσχα-Βελιγράδι, κοστολογείται στα 3.300 δολάρια η απλή μετάβαση για σήμερα 22 Σεπτεμβρίου. Η τιμή εισιτηρίου για την επόμενη πτήση, δηλαδή μία ημέρα αργότερα, αγγίζει έως και τα 5,600 δολάρια για πρώτη θέση.
 
Η τιμή για τις πτήσεις από τη Μόσχα προς την Κωνσταντινούπολη ή το Ντουμπάι αυξήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, φτάνοντας έως και τα 9.200 ευρώ για απλή μετάβαση στην οικονομική θέση.
 
Λόγω της διαταγής για επιστράτευση, οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει να πωλούν εισιτήρια σε άνδρες από 18 εώς 65 ετών. Εισιτήρια θα μπορούν να πωληθούν μόνο κατόπιν έγκρισης από το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας.
 
Οι πτήσεις από τη Μοσχα στις πρωτευουσες της Γεωργίας, της Τουρκίας και της Αρμενίας, που δεν απαιτούν την κατοχή βίζας για τους Ρώσους, κατέστησαν αδύνατες λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα του Πούτιν.
 
Περί τις 12 οι απευθείας πτήσεις από Μόσχα σε Αρμπαϊτζάν, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν και Κιργιστάν δεν εμφανίζονταν καν στη σχετική ιστοσελίδα.
 
Στους δρόμους οι πολίτες της Ρωσίας, διαδηλώσεις σε 38 χώρες
Διάφορες οργανώσεις της αντιπολίτευσης δημοσίευσαν καλέσματα για διαδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Ρωσίας με αποτέλεσμα οι πολίτες να βγουν στους δρόμους.
 
Ο αριθμός των συλλήψεων στις διαδηλώσεις αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. ΜΚΟ που παρακολουθούν τις συλλήψεις και δημοσιεύουν τον αριθμό τους ανεβάζουν το νούμερο κατά δεκάδες μέσα σε λίγα λεπτά. Για την ώρα, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 1.000 πολίτες σε όλη τη Ρωσία, σε διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης.
 
Τουλάχιστον 1.026 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη τη Ρωσία ενάντια στη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε το πρωί ο πρόεδρος Πούτιν, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση. Πολλοί διαδηλωτές φώναζαν «Όχι στον πόλεμο!» και «Καμία επιστράτευση!».
 
Όπως αναφέρει η OVD-Info, που ειδικεύεται στην καταμέτρηση συλλήψεων, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε 38 πόλεις της Ρωσίας. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στη χώρα ύστερα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
 
Ουκρανία: Υπάρχει «σχέδιο ανατροπής του Πούτιν» από Ρώσους
Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, μέλη της ρωσικής ελίτ θέλουν να «ρίξουν» τον Πούτιν
 
Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, παρουσίασε σενάριο πτώσης του Πουτιν από την εξουσία της Ρωσίας.
 
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της υπηρεσίας στο Facebook, στη Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται μια ομάδα ισχυρών προσωπικοτήτων της Ρωσίας, προερχόμενων από την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ της χώρας, η οποία έχει σαν στόχο να καθαιρέσει τον Πούτιν «το συντομότερο δυνατό» και να ανακτήσει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Δύση, οι οποίοι καταστράφηκαν λόγω των κυρώσεων που επέφερε η εισβολή στην Ουκρανία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Υπηρεσία του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, θέλουν τη ρωσική ελίτ να έχει ήδη βρει και τον διάδοχο του Πούτιν στην εξουσία, στο πρόσωπο του διευθυντή της FSB, Αλεξάντερ Μπορτνίκοβ, ο οποίος φέρεται «να έχει πέσει στη δυσμένεια του Ρώσου προέδρου εξαιτίας των λανθασμένων εκτιμήσεων που έχει κάνει για την κατάσταση του πληθυσμού και τη δυναμική του στρατού της Ουκρανίας».
 
«Οι πληροφορίες προήλθαν από τη ρωσική πλευρά. Πιθανώς, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η ηγεσία της FSB προσπαθεί να αποδυναμώσει την επιρροή του Καντίροφ» συμπλήρωσε η υπηρεσία πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου.
 
Σύμφωνα με την υπηρεσία Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, «οι Ρώσοι στέλνουν νέα ομάδα μισθοφόρων τρομοκρατών, με στόχο να εξαλείψουν την ηγεσία της χώρας».
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel