Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Ανακοινώθηκε το οικονομικό σχέδιο της Λιζ Τρας με φορολογικές μειώσεις και επιδοτήσεις
Βρετανία: Ανακοινώθηκε το οικονομικό σχέδιο της Λιζ Τρας με φορολογικές μειώσεις και επιδοτήσεις
23.09.2022 | 12:24

Βρετανία: Ανακοινώθηκε το οικονομικό σχέδιο της Λιζ Τρας με φορολογικές μειώσεις και επιδοτήσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πακέτο μέτρων στήριξης που περιλαμβάνει φορολογικές μειώσεις, επιδοτήσεις στην ενέργεια και προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις οικονομικού ύψους 228,81 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Κουάζι Κβάρτενγκ, στο πλαίσιο της προσπάθειας της πρωθυπουργού Λιζ Τρας να τερματίσει την “ορθοδοξία του υπουργείου Οικονομικών” και να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη.

Πολλά από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ασχολούνται με τον σημερινό μίνι προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

"Οι μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις εδώ και τριάντα χρόνια" είναι ο τίτλος της Daily Mail, η οποία αναφέρει ότι τα σχέδια της κυβέρνησης στοχεύουν "στη μείωση της φορολογίας, στην αντιμετώπιση των υψηλών λογαριασμών ενέργειας και στην ανάσχεση του πληθωρισμού".

Σύμφωνα με τον Guardian, μεταξύ των 30 μέτρων θα περιλαμβάνονται "νέες επενδυτικές ζώνες και επιτάχυνση των έργων υποδομής".

Οι Financial Times γράφουν ότι θα καταργηθεί επίσης το ανώτατο όριο στα μπόνους των τραπεζιτών. Ενώ ο Independent σημειώνει ότι οι περιβαλλοντικές ρυθμίσεις θα " καταργηθούν σε τεράστιες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου".

Η Daily Telegraph επισημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κβάρτενγκ θα αποκαλύψει επίσης δύο "λαγούς από το καπέλο του", αν και δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Η Daily Mail εικάζει ότι το ένα μέτρο θα μπορούσε να είναι μια "μείωση του βασικού συντελεστή φόρου εισοδήματος κατά 1 πέννα το επόμενο έτος".

" Μποναμάς φορολογικών περικοπών σε μια προσπάθεια να σταματήσει η οικονομική σήψη" γράφει το πρωτοσέλιδο των Times. Πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι οι φορολογικές περικοπές του υπουργού Οικονομικών θα μπορούσαν να κοστίσουν 50 δισεκατομμύρια λίρες. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τα σχέδια ως "τζόγο".

Αλλά η Sun υποστηρίζει ότι οι αλλαγές "θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και θα κάνουν τους ανθρώπους να είναι από οικονομική άποψη σε καλύτερη θέση μέσα σε έξι εβδομάδες". Η ετυμηγορία της Daily Mirror είναι ότι είναι "μια καλή μέρα για τους πλούσιους στο Ηνωμένο Βασίλειο".

Στους Financial Times, η σκιώδης υπουργός των Οικονομικών του Εργατικού Κόμματος, Ρέιτσελ Ριβς , επικρίνει τα σχέδια της πρωθυπουργού Λιζ Τρας. Η κ. Ριβς υποστηρίζει ότι η προσέγγισή της κ. Τρας "είναι απαξιωμένη και ανεπαρκής και δεν θα απελευθερώσει τις επενδύσεις όπως ισχυρίζεται". Θεωρεί ότι "αυτό που προτείνει η κυβέρνηση είναι απλώς άλλο ένα ζιγκ-ζαγκ σε μια πορεία αποτυχίας της πολιτικής".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel