Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Φόβοι για τρίωρες διακοπές ρεύματος αν εκλείψει το φυσικό αέριο

the roots web banners 06

Βρετανία: Φόβοι για τρίωρες διακοπές ρεύματος αν εκλείψει το φυσικό αέριο
07.10.2022 | 12:41

Βρετανία: Φόβοι για τρίωρες διακοπές ρεύματος αν εκλείψει το φυσικό αέριο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Το φυσικό αέριο αντιπροσωπεύει πάνω από το 40% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπορεί να κηρυχθεί έκτακτη ανάγκη παροχής αερίου αν οι εταιρίες δεν μπορούν να προμηθεύσουν με φυσικό αέριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν προγραμματισμένες τρίωρες διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές, στην «απίθανη», όπως είπε ωστόσο, περίπτωση που οι προμήθειες φυσικού αερίου δεν επαρκούν για τον χειμώνα.

Τα περισσότερα πρωτοσέλιδα εστιάζουν στην προειδοποίηση της National Grid Gas για το χειρότερο δυνατό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο μπορεί να υπάρξουν διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα, εάν οι προμήθειες φυσικού αερίου εξαντληθούν υπερβολικά.

Ο τίτλος της Daily Mirror είναι "επιστροφή στον μεσαίωνα". Η Metro κάνει λόγο "για ένα χειμώνα με διακοπές ρεύματος". Από την άλλη, η πρωθυπουργός Λιζ Τρας επιμένει ότι η χώρα έχει αρκετά αποθέματα φυσικού αερίου για να περάσει το χειμώνα, σημειώνουν οι εφημερίες.

Ο Guardian γράφει ότι οι φιλανθρωπικές οργανώσεις ανησυχούν ότι "οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ζωές", ενώ οι επικεφαλής του τομέα της υγείας ανησυχούν για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που χρησιμοποιούν "μηχανήματα που σώζουν ζωές στο σπίτι".

Σύμφωνα με τους Times , η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση για μια δημόσια εκστρατεία ενημέρωσης που θα έχει στόχο να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας. Το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τους πολίτες να χαμηλώσουν τους θερμοστάτες τους στη διάρκεια των χειμερινών μηνών, εγκαταλείφθηκε αφού αξιωματούχοι του τομέα της υγείας προειδοποίησαν για τον κίνδυνο που ενέχει ένα τέτοιο μέτρο για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους ανθρώπους. Η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο "σηματοδότησης" των υφιστάμενων οδηγιών για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το πρωτοσέλιδο της Daily Mail επικεντρώνεται σε ένα οικειοθελές πρόγραμμα της National Grid Gas που στόχο έχει να πείσει τους χρήστες να μειώσουν τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τις ώρες αιχμής. Τα νοικοκυριά δεν αποκλείεται να λαμβάνουν 10 λίρες την ημέρα για τη λήψη μέτρων, όπως είναι η λειτουργία των συσκευών τη νύχτα. Εάν η σχετική πρόταση γίνει αποδεκτή τότε το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας πρόκειται να διαρκέσει από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, αλλά η εφημερίδα αναφέρει ότι ορισμένοι εκφράζουν επιφυλάξεις για την υλοποίηση του προγράμματος επειδή όπως ισχυρίζονται η συμφωνία σε μεγάλο εξαρτάται από την διάθεση έξυπνων μετρητών στους πολίτες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel