Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Νέα ρωσική πυραυλική επίθεση στο κέντρο του Κιέβου | Με drone καμικάζι, στα καταφύγια οι κάτοικοι

banner roots

Νέα ρωσική πυραυλική επίθεση στο κέντρο του Κιέβου | Με drone καμικάζι, στα καταφύγια οι κάτοικοι
17.10.2022 | 09:06

Νέα ρωσική πυραυλική επίθεση στο κέντρο του Κιέβου | Με drone καμικάζι, στα καταφύγια οι κάτοικοι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Τουλάχιστον 9 δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν πριν λίγη ώρα στο Κίεβο, σε μια νέα όπως όλα δείχνουν ρωσική πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον «Guardian» ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έγραψε στο telegram: «Έκρηξη στην περιοχή Shevchenkivskyi - στο κέντρο της πρωτεύουσας. Όλες οι υπηρεσίες αποστέλλονται στον τόπο του συμβάντος. Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα. Συνεχίζεται ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής. Μείνετε στα καταφύγια!»
 
Χτυπήματα από drones στο Κίεβο
Επικαλούμενη τον Αντρέι Γέρμακ, τον επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου Ζελένσκι, η εφημερίδα Kyiv post επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο χτυπήθηκε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι.
 
Σύμφωνα με Ουκρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους, τα «μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι» είναι φθηνότερα και λιγότερο εξελιγμένα από τους πυραύλους, αλλά έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην πρόκληση ζημιών σε στόχους στο έδαφος.
 
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 είναι σε θέση να παραμένουν στον αέρα για αρκετές ώρες και να κάνουν κύκλους πάνω από πιθανούς στόχους πριν πετάξουν πάνω σε εχθρικά στρατεύματα, θωρακίσεις ή κτίρια και εκραγούν κατά την πρόσκρουση.
 
Το Nexta αναφέρει ότι πρόκειται για ιρανικά drone καμικάζι και στο παρακάτω βίντεο δείχνει ένα από αυτά να έχει χάσει το δρόμο του.
 
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Guardian τουλάχιστον 9 τετοιες επιδρομές έγιναν σήμερα το πρωί.
 
Τα υπολείμματα ενός drone καμικάζι:
 
Επλήγησαν πολυκατοικίες στο Κίεβο
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας «αρκετές πολυκατοικίες» υπέστησαν ζημιές στα πρωινά πλήγματα και στα σημεία έχουν σπεύσει ασθενοφόρα.
 
Όπως ανέφερε ο Βιτάλι Κλίτσκο σε ανάρτησή του στο Telegram: «Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων με drone ξέσπασε φωτιά σε μη κατοικημένο κτίριο στην περιοχή Σεβτσενκίβ του Κιέβου. Δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι στο σημείο. Αρκετές πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές. Ασθενοφόρα με τραυματιοφορείς είναι στο σημείο. Αποσαφηνίζουμε τις πληροφορίες για τα θύματα».
 
Τα πλήγματα έγιναν κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου
Ο επικεφαλής των κρατικών σιδηροδρόμων της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Καμίσιν, δήλωσε ότι οι επιθέσεις έγιναν κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου.
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από τα πλήγματα, μολονότι επλήγησαν και πολυκατοικίες.
 
Εκρήξεις μία εβδομάδα μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Κίεβο
Ο Γέρμακ απηύθυνε έκκληση να χορηγήσει η Δυση στην Ουκρανία περισσότερα συστήματα αεράμυνας το συντομότερο δυνατό. «Δεν έχουμε χρόνο για αργή δράση. Περισσότερα όπλα να υπερασπιστούμε τον ουρανό και να καταστρέψουμε τον εχθρό. Ας γίνει», πρόσθεσε.
 
Οι εκρήξεις συνέβησαν περίπου στις 07:00 τοπική ώρα ανταποκριτής του BBC, ο οποίος βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα. Μία από αυτές ακούστηκε κοντά στο κέντρο του Κιέβου.
 
Οι επιθέσεις με drones, έρχεται μία εβδομάδα μετά το χτύπημα της πρωτεύουσας από πολλούς ρωσικούς πυραύλους σε ώρα αιχμής, σε μία επίθεση που άφησε πίσω της 19 νεκρούς.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι τα πλήγματα την περασμένη εβδομάδα ήταν αντίποινα για τον βομβαρδισμό μιας βασικής γέφυρας που συνδέει τη Ρωσία με την κατεχόμενη Κριμαία, για τον οποίο κατηγόρησε την Ουκρανία. Ήταν η πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του πολέμου που το κέντρο του Κιέβου είχε τεθεί άμεσα στο στόχαστρο.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το