Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Καναδάς: Θα πουλήσει 5ετή ομόλογα για να βοηθήσει την Ουκρανία
achilladelis
Καναδάς: Θα πουλήσει 5ετή ομόλογα για να βοηθήσει την Ουκρανία
29.10.2022 | 17:57

Καναδάς: Θα πουλήσει 5ετή ομόλογα για να βοηθήσει την Ουκρανία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Πενταετή κρατικά ομόλογα θα πουλήσει ο Καναδάς για να συγκεντρώσει χρήματα για την Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό, και θα επιβάλει νέες κυρώσεις σε 35 Ρώσους ιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών της Gazprom.

«Οι Καναδοί θα μπορούν να πάνε σε μεγάλες τράπεζες για να αγοράσουν τα ομόλογα κυριαρχίας τους, τα οποία θα λήγουν μετά από πέντε χρόνια με τόκο.Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν για τη στήριξη της κυβέρνησης της Ουκρανίας, ώστε να συνεχίσει να στηρίζει τον ουκρανικό λαό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Καναδάς είναι η πρώτη χώρα της Δύσης που προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια. Η ουκρανική κοινότητα έχει ισχυρή παρουσία και έχει πιέσει την Οτάβα να επιβάλει όλο και πιο αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Τρουντό στο Twitter, λέγοντας ότι ο δεσμός «θα επιτρέψει σε όλους να συμβάλουν στη νίκη μας».
Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί το ύψος της βοήθειας αλλά και πότε θα ξεκινήσει η πώληση των ομολόγων.

Τα έσοδα θα «βοηθήσουν την (ουκρανική) κυβέρνηση να συνεχίσει τις επιχειρήσεις της, συμπεριλαμβανομένης της παροχής βασικών υπηρεσιών στους Ουκρανούς, όπως οι συντάξεις, και της αγοράς καυσίμων πριν από τον χειμώνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διοχετευθεί «απευθείας στην Ουκρανία» μέσω του λογαριασμού που διαχειρίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 

Πηγή:ot.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018