Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ουκρανία: Σε οκτώ μήνες διαλύσαμε διπλάσια ρωσικά αεροσκάφη από όσα έχασε η Μόσχα στο Αφγανιστάν το 1978-79

banner roots

Ουκρανία: Σε οκτώ μήνες διαλύσαμε διπλάσια ρωσικά αεροσκάφη από όσα έχασε η Μόσχα στο Αφγανιστάν το 1978-79
03.11.2022 | 18:08

Ουκρανία: Σε οκτώ μήνες διαλύσαμε διπλάσια ρωσικά αεροσκάφη από όσα έχασε η Μόσχα στο Αφγανιστάν το 1978-79

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν 278 ρωσικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του οκτάμηνου πολέμου, αριθμός που είναι δύο φορές μεγαλύτερος από αυτά που έχασε η Σοβιετική Ένωση στη στρατιωτική της επέμβαση στο Αφγανιστάν το 1979-89, δήλωσε την Πέμπτη ο γενικός διοικητής της Ουκρανίας.

Η δήλωσή του δεν μπόρεσε να επαληθευτεί από το Reuters και δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αλλά εντάσσεται σε ένα μοτίβο ρητορικής από το Κίεβο που εκπέμπει ολοένα και μεγαλύτερη σιγουριά, καθώς έχει σημειώσει πρόοδο στην ανακατάληψη εδάφους από τους Ρώσους εισβολείς.

Αν και οι άμαχοι είναι αντιμέτωποι με διακοπές ρεύματος και περιοδικές διακοπές παροχής νερού μετά από βομβαρδισμούς ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ενεργειακές υποδομές, η δυναμική στο πεδίο της μάχης είναι με την Ουκρανία.

Με τη βοήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού που παρέχεται από τους συμμάχους της στη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων HIMARS, η Ουκρανία ασκεί τώρα πιέσεις στις ρωσικές δυνάμεις κατοχής στο νότο.

"Κατά τη διάρκεια της επίθεσης πλήρους κλίμακας, οι (Ουκρανοί) υπερασπιστές κατέστρεψαν (πάνω από) διπλάσια (ρωσικά) αεροσκάφη από όσα έχασε η Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του 10ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν - 278 (ρωσικά) αεροσκάφη στην Ουκρανία έναντι 118 σοβιετικών αεροσκαφών στο Αφγανιστάν", έγραψε στο Twitter ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι.

"Αυτός ο πόλεμος είναι όμοια ντροπή για τη Ρωσία και θα προκαλέσει την καταστροφή της", έγραψε.

 
Πηγή: capital.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel