Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Το Twitter του Έλον Μασκ αρχίζει σήμερα τις απολύσεις -Θα διώξει το 50% των εργαζομένων, το e-mail που διέρρευσε

banner roots

Το Twitter του Έλον Μασκ αρχίζει σήμερα τις απολύσεις -Θα διώξει το 50% των εργαζομένων, το e-mail που διέρρευσε
04.11.2022 | 09:37

Το Twitter του Έλον Μασκ αρχίζει σήμερα τις απολύσεις -Θα διώξει το 50% των εργαζομένων, το e-mail που διέρρευσε

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

«Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή», αναφέρει εσωτερικό e-mail της νέας διεύθυνσης της εταιρείας Twitter Inc προς τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το e-mail επιβεβαιώνει τις φήμες που κυκλοφορούσαν αφότου αγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Ίλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, πριν από μια εβδομάδα.
 
Το μήνυμα αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ενημερωθεί ως σήμερα το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), όταν θα ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς θα απολυθούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αναμένεται να απολυθεί το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της εταιρείας.
 
Bloomberg: Έρχονται 3.700 απολύσεις
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Έλον Μασκ, σχεδιάζει να απολύσει περίπου 3.700 υπαλλήλους του twitter, σε μία προσπάθεια να μειώσει το κόστος της εταιρείας, μετά την εξαγορά της.
 
Παράλληλα, ο Έλον Μασκ σκοπεύει επίσης να αλλάξει την υφιστάμενη πολιτική της εταιρείας σχετικά με την τηλεργασία, ζητώντας από τους εναπομείναντες υπαλλήλους να παρουσιαστούν στα γραφεία -αν και θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες εξαιρέσεις, τόνισαν οι ίδιες πηγές.
 
Έχασε ένα εκατομμύριο χρήστες το Twitter
Μια εταιρεία δεδομένων διαπίστωσε ότι το Twitter φαίνεται να έχει χάσει πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες από τότε που ο Έλον Μασκ αγόρασε την εταιρεία τεχνολογίας για 44 δισ. δολάρια.
 
Η εταιρεία λέει ότι ορισμένοι λογαριασμοί έχουν τεθεί σε αναστολή από την εταιρεία και άλλοι μπορεί να έχουν απενεργοποιηθεί λόγω διαμαρτυρίας.
 
Η εταιρεία Bot Sentinel παρακολουθεί τη συμπεριφορά του Twitter, αναλύοντας πάνω από 3,1 εκατομμύρια λογαριασμούς και την καθημερινή τους δραστηριότητα. Η Bot Sentinel πιστεύει ότι περίπου 877.000 λογαριασμοί απενεργοποιήθηκαν και άλλοι 497.000 τέθηκαν σε αναστολή μεταξύ 27 Οκτωβρίου και 1ης Νοεμβρίου, αριθμός υπερδιπλάσιος από τον συνηθισμένο.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel