Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ιταλία: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης - 9,1 δισ. για στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

the roots web banners 06

Ιταλία: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης - 9,1 δισ. για στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
11.11.2022 | 09:55

Ιταλία: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης - 9,1 δισ. για στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ενέκρινε αργά το βράδυ της Πέμπτης νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Πιο αναλυτικά, δόθηκε «πράσινο φως» στην διάθεση 9,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της χώρας.
 
Μεταξύ των άλλων, εγκρίθηκαν 3,4 δισεκατομμύρια, υπό την μορφή επιστροφής φόρου, για την αρωγή των επιχειρήσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων που θα αγοράσουν ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, καθ΄όλο τον μήνα του Δεκεμβρίου. Παράλληλα, 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την παράταση, μέχρι το τέλος του έτους, της μείωσης των φόρων που επιβάλλονται στα καύσιμα.
 
 
Και οι επιχειρήσεις, όπως τα νοικοκυριά, στο εξής θα μπορούν να πληρώνουν σε δόσεις τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος. Για τους λογαριασμούς της περιόδου από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2023, θα προβλέπονται μέχρι και 36 μηνιαίες δόσεις.
 
Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε, επίσης, να παραχωρήσει νέες άδειες για την εξόρυξη φυσικού αερίου σε ιταλικά χωρικά ύδατα. Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μελόνι ενέκρινε την αύξηση του ανώτατου ορίου για τις πληρωμές σε μετρητά, από το ποσό των χιλίων ευρώ -που ίσχυε έως τώρα- στις πέντε χιλιάδες ευρώ.
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel