Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Κραυγή αγωνίας για το σύστημα έκτακτης περίθαλψης

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

loukas ekloges

Βρετανία:  Κραυγή αγωνίας για το σύστημα έκτακτης περίθαλψης
27.11.2022 | 10:25

Βρετανία: Κραυγή αγωνίας για το σύστημα έκτακτης περίθαλψης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή
Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η  Sunday Telegraph γράφει ότι 4.000 ασθενείς την ημέρα περιμένουν πάνω από 12 ώρες στα εξωτερικά ιατρεία.

Ο Δρ. Άντριαν Μπόιλ , επικεφαλής του Βασιλικού Κολεγίου Επειγόντων Περιστατικών (Royal College of Emergency Medicine), τονίζει στην εφημερίδα ότι είναι "πολύ ανήσυχος" για τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν, με τα νοσοκομεία να είναι υπερπλήρη και να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τον όγκο των ασθενών που ζητούν βοήθεια.

Ο Δρ. Μπόιλ έκανε τις σχετικές δηλώσεις καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) προετοιμάζεται για την πρώτη εθνική απεργία στην ιστορία του, με δύο ημέρες δράσης που έχουν προγραμματιστεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται ήδη υπό πρωτοφανή πίεση, με αριθμό ασθενών ρεκόρ στα τμήματα A&E- επείγοντα περιστατικά - και το ένα τέταρτο του χρόνου των ασθενοφόρων να χάνεται λόγω καθυστερήσεων που προκαλούνται από τις ουρές αναμονής.

Ο Δρ. Άντριαν Μπόιλ, πρόεδρος του RCEM, ανέφερε ότι "ανησυχεί πολύ" για τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν λόγω έλλειψης άμεσης φροντίδας, με τα νοσοκομεία να είναι όλο και πιο υπερπλήρη και να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον τεράστιο αριθμό των ανθρώπων που έρχονται για βοήθεια.

Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ήδη προειδοποιήσει την κυβέρνηση για το "αδιέξοδο" σε όλο το σύστημα υγείας , πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί από αυτούς που χρειάζονται επείγουσα θεραπεία περιμένουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το RCEM δείχνουν ότι ο αριθμός των ασθενών που παραμένουν σε καροτσάκια για περισσότερες από 12 ώρες έχει αυξηθεί κατά 50% μέσα σε ένα χρόνο. Οι δυσκολίες πρόσβασης στην επείγουσα περίθαλψη μπορεί πλέον να ευθύνονται για περίπου 2.000 θανάτους το μήνα, σύμφωνα με την ανάλυση.

Ο Δρ. Μπόιλ ζήτησε επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης κρίσης και προειδοποίησε για έναν " πραγματικά πολύ σκληρό χειμώνα μπροστά μας”.

"Ανησυχούμε πολύ για αυτό που θα αποκαλούσα την βρετανική εξαίρεση", είπε. "Υπάρχει θνησιμότητα που μπορεί να αποφευχθεί και που συμβαίνει λίγο πολύ μόνο στη Βρετανία. Θνησιμότητα η οποία σχετίζεται με την κατάρρευση του συστήματος επείγουσας περίθαλψης".

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο Δρ. Μπόιλ, καθώς οι νοσηλευτές ετοιμάζονται να απεργήσουν στις 15 και 20 Δεκεμβρίου, αφήνοντας τα νοσοκομεία απογυμνωμένα μόνο με τις υπηρεσίες έκτακτης και επείγουσας περίθαλψης.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Στιβ Μπάρκλεϊ, ο υπουργός Υγείας, κατηγόρησε το Βασιλικό Κολέγιο Νοσηλευτών ότι διακινδυνεύει την ασφάλεια των ασθενών επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συνάντηση για να αποφασιστεί ποιες υπηρεσίες θα εξαιρεθούν από την απεργία.

Σε μια ανταλλαγή οργισμένων επιστολών, η Πατ Κάλεν, γενική γραμματέας του συνδικάτου, δήλωσε ότι τα μέλη ήταν ανοιχτά σε διαπραγματεύσεις για τους μισθούς - "και για τίποτα άλλο"- , αφού ο κ. Μπάρκλεϊ προέτρεψε το συνδικάτο να επιστρέψει για συνομιλίες σχετικά με τις συνθήκες εργασίας.

Ο κ. Μπάρκλεϊ επισήμανε ότι οι απεργίες θα "αυξήσουν χωρίς λόγο το επίπεδο αβεβαιότητας που θα έχουν οι ασθενείς [σχετικά με] τη φροντίδα και τη θεραπεία τους".

Οι χημειοθεραπείες, οι εξετάσεις καρκίνου και οι υπηρεσίες μεταμοσχεύσεων είναι πιθανό να επηρεαστούν, ενώ θα μπορούσαν να αναβληθούν έως και 30.000 χειρουργικές επεμβάσεις και εκατοντάδες χιλιάδες ραντεβού.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το