Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία - Απεργίες: "Μόλις 48 ώρες απομένουν για να αποτραπεί η καταστροφή των Χριστουγέννων"
achilladelis
Βρετανία - Απεργίες: "Μόλις 48 ώρες απομένουν για να αποτραπεί η καταστροφή των Χριστουγέννων"
04.12.2022 | 23:06

Βρετανία - Απεργίες: "Μόλις 48 ώρες απομένουν για να αποτραπεί η καταστροφή των Χριστουγέννων"

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 


Η εφημερίδα Sunday Telegraph αναφέρει ότι οι υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν τα φαρμακεία για να βοηθήσουν - κατά την Telegraph - "να σπάσουν την απεργία του NHS".

Σύμφωνα με τις προτάσεις, οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να διαγιγνώσκουν ασθενείς με μικρές παθήσεις και να συνταγογραφούνται αντιβιοτικά όπου χρειάζεται.

Η Telegraph σημειώνει ότι ένα παρόμοιο σχέδιο είχε αναβληθεί νωρίτερα φέτος λόγω της αντίθεσης των γενικών γιατρών.

Στο πρωτοσέλιδό της, η Observer γράφει ότι η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από πηγές του NHS και τα συνδικάτα να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για την αποτροπή των απεργιών.

Οι ηγέτες του συνδικάτου νοσηλευτών, του RCN και της Unison προτείνουν ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία. Ο σκιώδης υπουργός Υγείας, Ουές Στρίτινγκ, κατηγορεί τους υπουργούς ότι " ετοιμάζονται για μάχη" σχετικά με τη μισθολογική διένεξη.

Η Sun on Sunday υποστηρίζει ότι απομένουν "μόλις 48 ώρες" για να αποφευχθεί αυτό που αποκαλεί "απεργίες που καταστρέφουν τα Χριστούγεννα".

Η εφημερίδα γράφει ότι ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ εξετάζει το ενδεχόμενο να φορολογηθούν τα χρήματα που δίνουν τα συνδικάτα στους εργαζόμενους, για να καλυφθούν οι χαμένοι μισθοί κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, και να απαιτηθούν επιπλέον ψηφοφορίες για έξι και πλέον μήνες κυλιόμενων απεργιών.

Οι Sunday Times εκτιμούν ότι ο αντίκτυπος των απεργιακών  κινητοποιήσεων έχει μετριαστεί επειδή οι άνθρωποι εργάζονται πλέον από το σπίτι.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018