Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Χωρίς τρένα τα Χριστούγεννα
achilladelis
Βρετανία: Χωρίς τρένα τα Χριστούγεννα
06.12.2022 | 10:03

Βρετανία: Χωρίς τρένα τα Χριστούγεννα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Σύμφωνα με το συνδικάτο RMT, έχουν προγραμματιστεί επιπλέον απεργίες στους σιδηροδρόμους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής των Χριστουγέννων.

Το προσωπικό της Network Rail που αποτελείται από τους μισούς περίπου εργαζόμενους που εμπλέκονται σε μισθολογική διαμάχη αναμένεται να απεργήσει από τις 6 το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου έως τις 27 Δεκεμβρίου.

Η εταιρεία υπέβαλε νέα προσφορά την Κυριακή, αλλά το συνδικάτο καλεί τα μέλη του να την απορρίψουν.

Η Network Rail κατηγόρησε τη συνδικαλιστική ένωση RMT ότι χρησιμοποιεί τους επιβάτες και τους εργαζόμενους ως "πιόνια σε μια μάχη με την κυβέρνηση".

Οι νέες ημερομηνίες απεργίας, οι οποίες είναι πιθανό να επηρεάσουν πολλούς ανθρώπους που ταξιδεύουν για τα Χριστούγεννα, έρχονται να προστεθούν στις στάσεις εργασίας των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους που έχουν ήδη ανακοινωθεί και ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Tim Shoveller, επικεφαλής διαπραγματευτής της Network Rail, δήλωσε ότι η RMT "παίζει γρήγορα και χαλαρά με τα χριστουγεννιάτικα σχέδια των ανθρώπων και οι νέες ημερομηνίες απεργίας που ανακοινώθηκαν στοχεύουν σκόπιμα σε ζωτικής σημασίας μηχανικές εργασίες που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου ".

Το συνδικάτο RMT εκπροσωπεί το προσωπικό της Network Rail, το οποίο συντηρεί τους σιδηροδρόμους και περιλαμβάνει σηματοδότες και εργαζόμενους συντήρησης. Εκπροσωπεί επίσης εργαζόμενους σε 14 εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων που συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι Times κατηγορούν το συνδικάτο RMT ότι προκαλεί "περισσότερη δυστυχία" με την είδηση της απεργίας που θα ξεκινήσει την παραμονή των Χριστουγέννων.

Γράφει ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα υποχρεωθούν να μη ταξιδεύσουν τα Χριστούγεννα - με τη νέα φάση των απεργιακών κινητοποιήσεων να διαταράσσει αυτό που κανονικά θα ήταν μια από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες του έτους στο δίκτυο.

Σε μια διαφορετική ιστορία σχετικά με τους σιδηροδρόμους, η Metro ισχυρίζεται ότι οι σιδηροδρομικές εταιρείες χρησιμοποιούν "παραθυράκια" για να καταργήσουν χιλιάδες δρομολόγια, χωρίς να τα καταγράφουν επίσημα.

Η εφημερίδα αποκαλεί "σκάνδαλο" το γεγονός "με τα εισιτήρια των τρένων-φαντάσματα" - σημειώνοντας ότι στο επιβατικό κοινό πουλήθηκαν εισιτήρια για ακυρωμένα δρομολόγια .

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018