Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Γερμανία: Συνελήφθησαν 25 μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης | Σχεδίαζαν πραξικόπημα με επίθεση στο Κοινοβούλιο

banner roots

Γερμανία: Συνελήφθησαν 25 μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης | Σχεδίαζαν πραξικόπημα με επίθεση στο Κοινοβούλιο
07.12.2022 | 11:20

Γερμανία: Συνελήφθησαν 25 μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης | Σχεδίαζαν πραξικόπημα με επίθεση στο Κοινοβούλιο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Μια εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας της Γερμανίας στους κόλπους οργανώσεων της Άκρας Δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας οδήγησε σήμερα το πρωί στη διάλυση ενός πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις.

Στόχος τους ήταν κυρίως η Μπούντεσταγκ -η Κάτω Βουλή της Γερμανίας-, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.
 
Οι επιδρομές της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger). Είναι ύποπτα ότι «προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν βίαια μέσα στη γερμανική Μπούντεσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.
 
Η ειδοποίηση ήρθε από το Βερολίνο
Οι ερευνητές της Εθνικής Ανακριτικής Υπηρεσίας του Βερολίνου είχαν εντοπίσει τη μυστική συμμαχία γύρω από έναν άνδρα που ζούσε στην Έσση της Δυτικής Γερμανίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild», η προεδρία της Γερουσίας ανέφερε την υποψία για μια «αντισυνταγματική ομάδα» στις ομοσπονδιακές αρχές ασφαλείας στα τέλη Αυγούστου 2022. «Οι κατηγορούμενοι ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση που ιδρύθηκε το αργότερο μέχρι τέλη Νοεμβρίου 2021, η οποία έχει θέσει στόχο να ανατρέψει την υφιστάμενη κρατική τάξη στη Γερμανία και να την αντικαταστήσει με τη δική της μορφή διακυβέρνησης, τα βασικά συστατικά της οποίας έχουν ήδη εκπονηθεί», ανέφερε ο ομοσπονδιακός γενικός εισαγγελέας.
 
«Ήταν αποφασισμένοι»
«Ο σύνδεσμος γνώριζε ότι θα υπάρξουν και θάνατοι. Ωστόσο, αποδέχθηκαν τουλάχιστον αυτό το σενάριο ως απαραίτητο ενδιάμεσο βήμα για την επίτευξη της αλλαγής του συστήματος που στοχεύει σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε. Μεταξύ των υπόπτων είναι και ένα εν ενεργεία μέλος των ειδικών επιχειρησιακών δυνάμεων του γερμανικού στρατού (Kommando Spezialkräfte), το διαμέρισμα και το γραφείο του οποίου ερευνήθηκαν στο Calw της Βάδης-Βιρτεμβέργης. Ο εν λόγω στρατιώτης πρέπει να είναι μέλος του επιτελείου της επίλεκτης μονάδας, σύμφωνα με τη Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας (MAD). Μετά το πραξικόπημα οι ακροδεξιοί ήθελαν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Ο νέος κυβερνητικός μηχανισμός επρόκειτο να ιδρυθεί ως «πριγκιπάτο» σύμφωνα με μοναρχικές αρχές και να χωριστεί σε τομείς που θα αναλάβουν διάφορα υπουργεία.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel