Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανικός τύπος : Leopard στην Ουκρανία

the roots web banners 06

Βρετανικός τύπος : Leopard στην Ουκρανία
25.01.2023 | 08:48

Βρετανικός τύπος : Leopard στην Ουκρανία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η απόφαση της Γερμανίας να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία είναι κεντρικό θέμα σε πολλά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης .

Ως "σφυροκόπημα για τον Πούτιν" περιγράφει η Daily Telegraph την κίνηση της Γερμανίας, η οποία, όπως γράφει, έγινε αφού το Βερολίνο "υπέκυψε" σε διεθνείς πιέσεις εβδομάδων. Επικαλείται τον επιτελάρχη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε ότι τα νέα άρματα μάχης θα αποτελέσουν τη "γροθιά της δημοκρατίας απέναντι στην απολυταρχία από το βάλτο της Ρωσίας”.

Οι Financial Times κάνουν λόγο για μια "σημαντική υπέρβαση" στις προσπάθειες της Δύσης να βοηθήσει την Ουκρανία. H εφημερίδα αναφέρει ότι η απόφαση δείχνει ότι η Γερμανία και οι ΗΠΑ ενεργούν πλέον συντονισμένα. Το Βερολίνο είχε εμφανιστεί να αποκλείει την αποστολή αρμάτων μάχης εκτός εάν η Ουάσινγκτον - που τώρα φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει τα άρματα μάχης Abrams - έκανε το ίδιο.

Ο Guardian χαρακτηρίζει την εξέλιξη "ιστορική". Σημειώνει ότι η " ριζοσπαστική" απόφαση - η οποία τοποθετεί γερμανικά άρματα μάχης σε ευρωπαϊκό πεδίο μάχης για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο - θα δώσει τέλος σε μήνες οδυνηρής ψυχολογικής αναζήτησης για μια χώρα που στοιχειώνεται από το ναζιστικό παρελθόν της.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel