Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Partygate: Συνεχίζονται οι μπελάδες για τον Μπόρις Τζόνσον - Νέα στοιχεία για παραβίαση του lockdown

banner roots

Partygate: Συνεχίζονται οι μπελάδες για τον Μπόρις Τζόνσον - Νέα στοιχεία για παραβίαση του lockdown
24.05.2023 | 10:59

Partygate: Συνεχίζονται οι μπελάδες για τον Μπόρις Τζόνσον - Νέα στοιχεία για παραβίαση του lockdown

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ορισμένες εφημερίδες της Τετάρτης (24/05) έχουν πρωτοσέλιδο θέμα την είδηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον - στον οποίο πέρυσι επιβλήθηκε πρόστιμο για τα πάρτι που διοργανώθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού – lockdown - εξαιτίας του Covid-19 παραπέμφθηκε στην αστυνομία από το υπουργικό συμβούλιο για τους ισχυρισμούς ότι διοργάνωσε επίσης εκδηλώσεις στο Τσέκερς, στην πρωθυπουργική κατοικία στο Μπακιγχαμσάιρ.

Για τα νέα στοιχεία έχει ενημερωθεί και η Επιτροπή Ασυλίας της Βουλής των Κοινοτήτων που ερευνά το κατά πόσο ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός παραπλάνησε το νομοθετικό σώμα αναφορικά με το σκάνδαλο partygate.

Ο Guardian μας ενημερώνει ότι οι εκδηλώσεις – συγκεντρώσεις εντοπίσθηκαν στο ημερολόγιο του κ. Τζόνσον από δικηγόρους που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση και οι οποίοι εργάζονταν για την υπεράσπισή του όσον αφορά τη δημόσια έρευνα σχετικά με την πανδημία. Η εφημερίδα γράφει ότι οι δικηγόροι έθεσαν τις καταχωρήσεις στη διάθεση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο στη συνέχεια υποχρεώθηκε βάσει του κώδικα δημόσιας διοίκησης να παραπέμψει το θέμα στην αστυνομία.

"Οι μπάτσοι ερευνούν ξανά τον Μπόρις", είναι ο τίτλος της Daily Mirror, ενώ η Daily Express χαρακτηρίζει την παραπομπή "παγίδα". Η Daily Mail αναφέρει ότι ο κ. Τζόνσον είναι "εξοργισμένος" που η κυβέρνηση έδωσε αποσπάσματα από το πρωθυπουργικό ημερολόγιό του στην αστυνομία χωρίς να τον ενημερώσει.

Οι Times πληροφορήθηκαν ότι οι φερόμενες παραβιάσεις αφορούσαν την οικογένεια και τους φίλους του κ. Τζόνσον, ισχυρισμός που διαψεύδεται από πηγή του περιβάλλοντός του. Η εφημερίδα προσθέτει ότι δεν εμπλέκονται υπουργοί.

Εκπρόσωπος του Τζόνσον έκανε λόγο για “προφανή προσπάθεια να κατασκευαστεί κάτι από το τίποτα, για πολιτικούς λόγους”, υπογραμμίζοντας ότι οι δικηγόροι του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν τόσο στο Cabinet Office και όσο και στην κοινοβουλευτική έρευνα που είναι σε εξέλιξη για το ίδιο θέμα, ότι οι εν λόγω συναθροίσεις ήταν νόμιμες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel