Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: “Πιέσεις” προς τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για τη “συμμόρφωση” της υπουργού των Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν

the roots web banners 06

Βρετανία: “Πιέσεις” προς τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για τη “συμμόρφωση”  της υπουργού των Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν
24.05.2023 | 11:11

Βρετανία: “Πιέσεις” προς τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για τη “συμμόρφωση” της υπουργού των Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρυδης 

Η εφημερίδα i  (23/05) μας ενημερώνει ότι ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δέχεται "αυξανόμενη πίεση" να δράσει μετά από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν ζήτησε από τους δημόσιους υπαλλήλους να οργανώσουν ένα μάθημα ευαισθητοποίησης οδήγησης, ιδιαίτερα  σε θέματα ταχύτητας για την ίδια. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Σούνακ απαίτησε από την κ. Μπρέιβερμαν να του παράσχει περισσότερες πληροφορίες προτού αποφασίσει αν θα ξεκινήσει σχετική έρευνα. Η Sun υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει αφήσει την υπουργό “να κρέμεται από τα σύννεφα".

Οι Times (23/05) γράφουν ότι ο ο κ. Σούνακ εξετάζει τα e-mails που έστειλαν στο υπουργικό συμβούλιο δημόσιοι υπάλληλοι την εποχή του αιτήματος που εξέφραζαν ανησυχίες για τη συμπεριφορά της υπουργού Εσωτερικών. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου "έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των συμμάχων της Μπρέιβερμαν, οι οποίοι λένε ότι ζήτησε από τους δημόσιους υπαλλήλους μόνο συμβουλές".

Ένα κύριο άρθρο στην Daily Express (23/05) υποστηρίζει ότι η υπουργός Εσωτερικών θα πρέπει να αφεθεί μόνη της για να επικεντρωθεί σε αυτό που αποκαλεί το πιο σημαντικό καθήκον της - την αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών που φτάνουν με μικρές βάρκες. Η εφημερίδα αναφέρει ότι χωρίς την ίδια στη θέση της, το έργο της αναχαίτισης των σκαφών μπορεί να πέσει σε κάποιον λιγότερο ικανό να αντιμετωπίσει την κρίση.

Η Daily Telegraph (22/05) αναφέρει ότι οι φίλοι και υποστηρικτές της κ. Μπρέιβερμαν εκτιμούν ότι είναι θύμα εκστρατείας συκοφάντησης. Η βουλευτής των Συντηρητικών, Μίριαμ Κέιτς, δηλώνει στην εφημερίδα ότι δεν είναι τυχαίο ότι μια "συντονισμένη προσπάθεια να την δυσφημήσουν" ήρθε αφότου ήταν "πολύ έντονα εκδηλωτική σχετικά αναφορικά με την ανάγκη να τεθούν κατάλληλα όρια στη νόμιμη μετανάστευση". Αλλά σύμφωνα με τους Times, άλλοι Συντηρητικοί πιστεύουν η υπουργός των Εσωτερικών καλείται να απαντήσει σε ερωτήματα.

Ο δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα οδήγησης και αυτοκινήτου, Νικ Φρίμαν, γνωστός ως Mr Loophole, υπογραμμίζει στην Daily Express (22/05) ότι η υπουργός Εσωτερικών δεν έκανε τίποτα κακό ζητώντας ένα ιδιαίτερο μάθημα ευαισθητοποίησης σε θέματα ταχύτητας. Σημείωσε ότι ο ίδιος   έχει οργανώσει τέτοια μαθήματα για αρκετούς πελάτες υψηλού προφίλ.

Στο πρωτοσέλιδό του ο Guardian (22/05) γράφει ότι ο Ρίσι Σούνακ δέχεται έντονες πιέσεις να ξεκινήσει έρευνα για το αν η κ. Μπρέιβερμαν παραβίασε τον υπουργικό κώδικα. Ανώτερη πηγή των Τόρις είπε στην εφημερίδα ότι δεν υπάρχει "καμία όρεξη" στην Ντάουνινγκ Στριτ να την υπερασπιστεί, επειδή έκανε "ένα εντελώς αβίαστο λάθος". Ωστόσο, οι γνώστες δήλωσαν επίσης ότι δεν υπήρχε βούληση για μια κίνηση απομάκρυνσής της.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel