Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ουκρανία: Ο στρατός απώθησε νέα ρωσική επίθεση με UAVs στο Κίεβο

banner roots

Ουκρανία: Ο στρατός απώθησε νέα ρωσική επίθεση με UAVs στο Κίεβο
25.05.2023 | 08:55

Ουκρανία: Ο στρατός απώθησε νέα ρωσική επίθεση με UAVs στο Κίεβο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε σήμερα πως η αντιαεροπορική άμυνα του Κιέβου απέκρουσε πλήρως νέα «μαζική» επίθεση με ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι εναντίον της πόλης, «τη δωδέκατη» επιδρομή μέσα στον Μάιο.

Η Ρωσία «επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στο Κίεβο από τον αέρα», ανέφερε μέσω Telegram ο επικεφαλής της στρατιωτικής και πολιτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σερχίι Πόπκο, προσθέτοντας ότι ο συναγερμός διήρκεσε για πάνω από τρεις ώρες.
  
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», UAVs τύπου Shahed χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια «μαζικής» επιδρομής.
 
«Οι φύλακες άγγελοι της Ουκρανία δεν άφησαν ούτε μια πιθανότητα στον επιτιθέμενο. Όλοι οι στόχοι που πέταγαν προς το Κίεβο καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνά μας», διαβεβαίωσε.
 
Οι Ρώσοι επιτέθηκαν ξανά στο Κίεβο πριν από 4 μέρες
Η προηγούμενη αεροπορική επιδρομή εναντίον της πόλης έγινε πριν από τέσσερις ημέρες, κατά τον κ. Πόπκο, ο οποίος καταμετρά δώδεκα επιθέσεις εναντίον του Κιέβου τον τρέχοντα μήνα.
 
Κατά τη διάρκεια της νύχτας κηρύχθηκαν συναγερμοί για αεροπορικές επιδρομές και σε άλλες κοινότητες της χώρας, ιδίως στο Χαρκίβ (ανατολικά) και στο Τσερνίβκι (δυτικά), πάντα σύμφωνα με τις ουκρανικές στρατιωτικές αρχές.
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel