Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>SOS για 200.000 παιδιά στη Σομαλία

banner roots

SOS για 200.000 παιδιά στη Σομαλία
28.05.2014 | 18:39

SOS για 200.000 παιδιά στη Σομαλία

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Διεθνή

Έως και 200.000 παιδιά μικρότερα των πέντε ετών μπορεί να πεθάνουν από σοβαρό υποσιτισμό στην Σομαλία ως το τέλος του έτους αν ο ΟΗΕ δεν λάβει επείγουσα χρηματοδότηση για να αποτρέψει έναν μαζικό λιμό, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού.

Η UNICEF έχει λάβει μόνον 15 από τα 150 εκατομμύρια δολάρια που ζητεί από τα κράτη δωρητές προκειμένου να προσφέρει υγειονομικές υπηρεσίες σε πάνω από 3 εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά στην χώρα αυτή φέτος, σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

"Αν δεν ληφθεί αμέσως χρηματοδότηση, η UNICEF θα πρέπει να αναστείλει τις ζωτικής σημασίας για τη διάσωση ζωών υγειονομικές της υπηρεσίες εντός ενός μήνα", δήλωσε ο εκπρόσωπός της Κριστόφ Μπουλιεράκ.

"Η Σομαλία έχει 200.000 παιδιά μικρότερα της ηλικίας των πέντε ετών που κινδυνεύουν να πεθάνουν ως το τέλος του έτους 2014 από σοβαρό υποσιτισμό αν δεν λάβουν θεραπευτική βοήθεια, η οποία σώζει ζωές", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Γενεύη.

Περίπου 50.000 παιδιά στην Σομαλία κάτω των πέντε ετών υποφέρουν σήμερα από οξύ και σοβαρό υποσιτισμό, σύμφωνα με την UNICEF.

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ καλύπτει το 70% των υγειονομικών υπηρεσιών, στις οποίες περιλαμβάνονται φαρμακευτικές αγωγές, εμβολιασμοί, μισθοί του προσωπικού και καύσιμα για την λειτουργία των γεννητριών των νοσοκομείων, ιδιαίτερα στην κεντρική και την νότια Σομαλία, πρόσθεσε ο Μπουλιεράκ.

Τα δυτικά κράτη φοβούνται ότι η Σομαλία μπορεί να ξαναβυθιστεί στο χάος και να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για τους ισλαμιστές μαχητές.

Το Μογκαντίσου έχει εξάλλου πληγεί από μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες, την ευθύνη για τις οποίες έχουν αναλάβει μαχητές Σεμπάμπ, οι οποίοι συνδέονται με την Αλ Κάιντα και οι οποίοι αγωνίζονται κατά της κυβέρνησης ακόμη και μετά την εκδίωξή τους από την σομαλική πρωτεύουσα στα μέσα του 2011.

Πηγή: nooz.gr

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το