Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κάτω από το νερό η μισή Βενετία
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Κάτω από το νερό η μισή Βενετία
01.11.2012 | 18:11

Κάτω από το νερό η μισή Βενετία

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Πάνω από τη μισή Βενετία ήταν σήμερα κάτω από το νερό, καθώς η ιστορική πόλη επλήγη από ιδιαίτερα υψηλή πλημμυρίδα. Τα επίπεδα των υδάτων ανέβηκαν στη διάρκεια της νύκτας πάνω από 140 εκατοστά και αναμενόταν να παραμείνουν πάνω από τα κρίσιμα επίπεδα "για περίπου 15 ώρες", ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.Ήταν η υψηλότερη πλημμυρίδα από το Δεκέμβριο του 2010. Η Βενετία αρχίζει να πλημμυρίζει όταν τα ύδατα ανεβαίνουν περίπου 110 εκατοστά. Όταν φτάνουν τα 140 εκατοστά, έχει πλημμυρίσει το 58% της πόλης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Την Πέμπτη, το ύψος του νερού στην περίφημη πλατεία του Αγίου Μάρκου ήταν 60 εκατοστά. Το επίπεδο της πλημμυρίδας αναμένεται να επανέλθει στο φυσιολογικό αύριο Παρασκευή.

Η Κιότζα, μια πόλη στο νότιο άκρο της λιμνοθάλασσας της Βενετίας, είναι αυτή που επλήγη χειρότερα. Το ύψος του νερού έφτασε εκεί τα 164 εκατοστά, το τρίτο υψηλότερο επίπεδο από το 1966, όταν η περιοχή είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από μια τεράστια πλημμυρίδα. 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018