Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ο Πούτιν απαγορεύει... τα τσιγάρα
ikteo limnou
Ο Πούτιν απαγορεύει... τα τσιγάρα
05.11.2012 | 15:55

Ο Πούτιν απαγορεύει... τα τσιγάρα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Πρέσβης της υγιεινής διατροφής αυτοανακηρύσσεται ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, που απεχθάνεται το τσιγάρο, τρέφεται υγιεινά και ασκείται καθημερινά για να διατηρήσει ακμαιότατο το σώμα του, ξεκινάει αντικαπνιστική εκστρατεία στη χώρα του λαμβάνοντας υπόψη τα δυσμενή στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το κάπνισμα και το αλκοόλ προκαλούν το θάνατο 900 χιλιάδων ανθρώπων ετησίως στη Ρωσία, τη δεύτερη παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά σε τσιγάρα και αλκοόλ.

Την Κυριακή, η κυβέρνηση της Μόσχας κατέθεσε στη ρωσική Δούμα αντικαπνιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, η διαφήμιση προϊόντων καπνού και η πώλησή τους σε περίπτερα.

Πριν από τρεις μήνες, ο Πούτιν είχε βάλει φρένο και στα αλκοολούχα ποτά ξεκινώντας την εφαρμογή μίας ευρύτερης απαγόρευσης της διαφήμισης αλκοολούχων ποών.

Σύμφωνα με τα μέτρα, απαγορεύεται η διαφήμιση αλκοολούχων ποτών στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το Διαδίκτυο, τα μαζικά μέσα μεταφοράς αλλά και τους πίνακες ανακοινώσεων. Η απαγόρευση πρόκειται επίσης να εφαρμοστεί και στα έντυπα μέσα ενημέρωσης από την 1η Ιανουαρίου.

Οι Ρώσοι από την ηλικία των 16 και πάνω πίνουν κατά  μέσο όρο σχεδόν 11 λίτρα καθαρό οινόπνευμα ο καθένας ετησίως.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018