Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Γαλλία: «Ναι» στους γάμους ομοφυλοφίλων
ikteo limnou
Γαλλία: «Ναι» στους γάμους ομοφυλοφίλων
07.11.2012 | 16:34

Γαλλία: «Ναι» στους γάμους ομοφυλοφίλων

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στη Γαλλία, μία από τις δεσμεύσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, υιοθετήθηκε σήμερα επισήμως μετά την παρουσίασή του στο υπουργικό συμβούλιο και πριν από την εξέτασή του στο κοινοβούλιο από τον Ιανουάριο.

Ο νόμος αυτός θα είναι μια πρόοδος "για όλη την κοινωνία", δήλωσε ο πρόεδρος Ολάντ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, την ώρα που μεγάλη μερίδα της δεξιάς αντιπολίτευσης και η καθολική εκκλησία αντιτίθενται στον "γάμο για όλους".

 

"Αυτό είναι ένα σημαντικό στάδιο προς την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων", σχολίασε η υπουργός αρμόδια για θέματα Οικογένειας Ντομινίκ Μπερτινοτί μετά το υπουργικό συμβούλιο, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί "μέσω των συνεδριάσεων που θα έχουν οι κοινοβουλευτικοί".

Η υπουργός ζήτησε η συζήτηση αυτή, η οποία κινητοποιεί την αντιπολίτευση και τις θρησκευτικές αρχές, "να μην στηριχθεί στη φαντασία αλλά στην πραγματικότητα".

"Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο ατόμων διαφορετικού ή του ιδίου φύλου", σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το οποίο ανοίγει επίσης το δρόμο στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια για να υιοθετήσουν μαζί ένα παιδί.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν προβλέπει το άνοιγμα της διαδικασίας της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα ζευγάρια των γυναικών, προς μεγάλη απογοήτευση των ενώσεων υπεράσπισης των ομοφυλοφίλων.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018