Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δήμος Λέσβου: ΝΑΙ στην επένδυση ΡΟΚΑΣ έναντι 5.000 ευρώ!

banner roots

Δήμος Λέσβου: ΝΑΙ στην επένδυση ΡΟΚΑΣ έναντι 5.000 ευρώ!
15.11.2012 | 18:30

Δήμος Λέσβου: ΝΑΙ στην επένδυση ΡΟΚΑΣ έναντι 5.000 ευρώ!

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποδοχή  δωρεάς ύψους 5000Ε από τον όμιλο ΡΟΚΑ με σκοπό τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση του νησιού. Μάλιστα η δωρεά αυτή προέκυψε μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς την εταιρία.
 
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Αλλαγή Πορείας" Γιώργος Πάλλης χαρακτήρισε απαράδεκτη και προκλητική μία τέτοια απόφαση από το ΔΣ τονίζοντας πως "είναι αδύνατο να αποδεχόμαστε δωρεά από μια εταιρία για την επένδυση της οποίας κληθήκαμε να εκφράσουμε γνώμη λίγες μέρες πριν" και στη συνέχεια αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Δημοτική Σύμβουλος της ΛΑΣ χαρακτήρισε την απόφαση ως "φθηνό ξεπούλημα". 
 
Η Δημοτική Αρχή της Λέσβου  έδωσε ένα νέο ορισμό στη λέξη "ξεφτίλα". Ζητιάνεψε στην κυριολεξία ένα ακόμα καθρεφτάκι από αυτούς που θα αποκομίσουν δισεκατομμύρια με αποικιοκρατικό τρόπο. Προβαίνει σε απροκάλυπτες συναλλαγές με αυτούς που σχεδιάζουν τη μεγαλύτερη καταστροφή για το νησί, ενώ οφείλει να είναι απέναντί τους και να τους ελέγχει.  
 
Η Δημοτική Αρχή προκλητικά και μη σεβόμενη το Συμβολισμό της συγκεκριμένης επετείου επέφερε ένα βαρύ πλήγμα στην αξιοπρέπεια των κατοίκων της Λέσβου. 
 
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής η σπουδαιότητα  της συγκεκριμένης ημέρας δεν περιορίζεται στα πανηγυράκια και στα τραπεζώματα των διαφόρων επισήμων για τα οποία ζητιανέψατε με τόσο ζήλο. Ημέρες σαν κι αυτές τιμούμε τους αγώνες για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια ενάντια σε κάθε μορφή υποδούλωσης. Εσείς απλά καταφέρατε να υποδουλώσετε το νησί οικονομικά σε μία πολυεθνική. 
 
 
Πρωτοβουλία Πολιτών για το Ενεργειακό στη Λέσβου
 
 

                                rokas

 
 
Πηγή: lesvosnews.net
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel