Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Ξεκλειδώνει» η δόση για την Ελλάδα στο Eurogroup

the roots web banners 06

«Ξεκλειδώνει» η δόση για την Ελλάδα στο Eurogroup
13.12.2012 | 10:19

«Ξεκλειδώνει» η δόση για την Ελλάδα στο Eurogroup

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Στο σημερινό Eurogroup αναμένεται η εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της επαναγοράς των ομολόγων.

Στην Ελλάδα θα δοθούν άλλες τρεις δόσεις τους πρώτους τρεις μήνες του 2013, ενώ η χώρα μας πρόκειται να λάβει συνολικά 52,5 δισεκατομμύρια ευρώ εφόσον το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εγκρίνει τη δική του συμμετοχή στη δόση.

Η δόση θα είναι μεγαλύτερη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η επαναγορά των ομολόγων.

Στο Eurogroup θα συζητηθεί επίσης ο τρόπος με τον οποίο θα μειωθεί περαιτέρω το χρέος στο 124% του ΑΕΠ έως το 2020 όπως ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εντωμεταξύ, στη σημερινή συνεδρίαση, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αύριο Παρασκευή.

Την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα ενέκρινε την Τετάρτη το βράδυ η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Η απόφαση της Επιτροπής εξουσιοδοτεί τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ψηφίσει στο Eurogroup υπέρ της απελευθέρωσης της δόσης.

Το «πράσινο φως» για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα δώσει η ευρωζώνη κατά την συνεδρίαση του Eurogroup εκτίμησε και ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Αύριο αναμένουμε την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, όπως εξάλλου είναι προγραμματισμένο», δήλωσε στην Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το