Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εγκρίθηκε το ποσό των 34,4 δισ. – Στουρνάρας: Μεγάλη μέρα για την Ελλάδα

banner roots

Εγκρίθηκε το ποσό των 34,4 δισ. – Στουρνάρας: Μεγάλη μέρα για την Ελλάδα
13.12.2012 | 18:51

Εγκρίθηκε το ποσό των 34,4 δισ. – Στουρνάρας: Μεγάλη μέρα για την Ελλάδα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

To Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση του ποσού των 34,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα, από συνολικό ποσό 49,1 δισ. ευρώ.

«Μεγάλη μέρα για την Ελλάδα», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και σημείωσε ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά το τέλος της συνεδρίασης «είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα βρίσκεται ξανά σε τροχιά».

Από την πλευρά του ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν δήλωσε «Η σημερινή απόφαση ανοίγει το δρόμο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών».

 

Σύμφωνα με κύκλους τους υπουργείου Οικονομικών, τα χρήματα θα αποδεσμευτούν τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου. Από το συνολικό ποσό, τα 16 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 7 δισ. ευρώ θα δωθούν για τις ανάγκες του Προϋπολογισμού και 11,3 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων.

«Tο EFSF είναι έτοιμο να εκταμιεύσει 49,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ώς το Μάρτιο - τα 34,3 δισ. άμεσα» σχολίασε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρένγκλινγκ.

Την ελπίδα πως το Eurogroup θα ενέκρινε την εκταμίευσης της δόσης για την Ελλάδα εξέφρασε νωρίτερα η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Αισιόδοξος είχε εμφανιστεί και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, δηλώνοντας αισιόδοξος για τη λήψη μίας απόφασης που θα «αφαιρέσει τις αμφιβολίες που κρέμονται πάνω από την Ελλάδα».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το