Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εν πλω στο «Αριάδνη» γέννησε πρόσφυγας από τη Συρία

banner roots

Εν πλω στο «Αριάδνη» γέννησε πρόσφυγας από τη Συρία
16.09.2015 | 19:05

Εν πλω στο «Αριάδνη» γέννησε πρόσφυγας από τη Συρία

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Ένα υγιέστατο αγοράκι έφερε στον κόσμο η νεαρή πρόσφυγας από τη Συρία Μίντια Οσό που ταξίδευε με τον σύζυγό της Αμπουλφατάχ Χαμέ προς τον Πειραιά.

O ύπαρχος του πλοίου Νίκος Μπαλόπητος, είπε στο in.gr ότι μετά την αναχώρηση του καραβιού από τη Χίο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο ίδιος ειδοποιήθηκε ότι μια γυναίκα επιβάτης είναι ετοιμόγεννη. 

«Όταν έφτασα κοντά της, είχαν ήδη σπάσει τα νερά. Κάναμε ανακοίνωση για επιβάτη γιατρό, αλλά δεν υπήρχε. Ευτυχώς ταξίδευε μια νοσηλεύτρια, η Μαρία Μακρυμανωλάκη, που βοήθησε στη γέννα. Ο τοκετός έγινε τελικά στο ιατρείο του "Αριάδνη", παρουσία και του πλοιάρχου μας Γιώργου Αρβανίτη και μιας δόκιμης σπουδάστριας καταστρώματος. Όλα πήγαν καλά και πολύ γρήγορα, στις 01.40 η γυναίκα είχε γεννήσει! Σαν χαμένοι ήταν και οι δυο γονείς, ήταν και πολύ κουρασμένοι βέβαια, τόσο δρόμο έκαναν για να φτάσουν από την Τουρκία στη Μυτιλήνη» περιγράφει ο κ. Μπαλόπητος.

Το πλοίο επέστρεψε στη Χίο, όπου και αποβίβασε το ζευγάρι και το μωρό τους, που τώρα είναι υπό ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο του νησιού.

Πηγή: news.in.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το