Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ο ΟΣΦΠ κατέκτησε το Λονδίνο με τρεις... κανονιές

the roots web banners 06

Ο ΟΣΦΠ κατέκτησε το Λονδίνο με τρεις... κανονιές
30.09.2015 | 08:40

Ο ΟΣΦΠ κατέκτησε το Λονδίνο με τρεις... κανονιές

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε ένα από τα κορυφαία του παιχνίδια στο θεσμό του Champions' League ο Ολυμπιακός νίκησε στην έδρα τους τους «κανονιέρηδες» της Αρσεναλ, κερδίζοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στο στο Emirates Stadium του Λονδίνου.

Ο Ολυμπιακός «άνοιξε» το σκορ στο 33΄ μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε από το αριστερό άκρο της αγγλικής άμυνας. Το κόρνερ εκτελέστηκε προς τα έξω, με παραλήπτη της μπάλας τον Φελίπε Πάρντο. Ο Κολομβιανός έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Τσάμπερλεϊν, άλλαξε πορεία στα σώματα των αμυνόμενων και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα της Αρσεναλ Νταβίντ Οσπίνα, καταλήγοντας στα δίχτυα για το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 35΄, η Αρσεναλ «έφερε το παιχνίδια στα ίσα», με τον Αλέξις Σάντσες να βγάζει στον Γουόλκοτ, ο οποίος καλυπτόταν από τον Σιόβα. Ο Άγγλος από τα αριστερά έκανε το σουτ, ο Ρομπέρτο αντέδρασε άσχημα, η μπάλα έφυγε κάτω από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Η απάντηση της ελληνικής ομάδας ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, στο 40΄, πάλι από κόρνερ. Αυτή τη φορά, τα φάλτσα της μπάλας από την εκτέλεση του Φορτούνη οδήγησαν τον Οσπίνα να κάνει λάθος και να χάσει την μπάλα και να περάσει αυτή τη γραμμή, γεγονός που υπέδειξε ο επόπτης και κατακύρωσε ο διαιτητής, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 1-2.

Ο ΟΣΦΠ κατέκτησε το Λονδίνο με τρεις... κανονιές

Η Αρσεναλ πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 64΄ με τον Σάντσες, ο οποίος βρέθηκε μόνος του στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και με κεφαλιά νίκησε τον Ρομπέρτο κάνοντας το 2-2.

Πριν ωστόσο κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των βρετανών, η ελληνική ομάδα «πήρε κεφάλι» για μία ακόμη φορά, αυτή τη φορά με τον Φινμπόγκασον. Ο Καμπιάσο πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, «έσκαψε» στα δεξιά για τον Πάρντο και εκείνος γύρισε στην μικρή περιοχή, όπου ο Φινμπόγκασον πρόλαβε τον Οσπίνα σημειώνοντας το 2-3.

Στη συνέχεια η Αρσεναλ πίεσε προκειμένου να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, αλλά μέχρι και τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν μπόρεσε να νικήσει την άμυνα του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να πετύχει μία σπουδαία νίκη για την μάχη της πρόκρισης, αλλά και από τις σημαντικότερες της ευρωπαϊκής της ιστορίας.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το