Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>BBC: H Αθήνα είναι η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί

banner roots

BBC: H Αθήνα είναι η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί
29.12.2012 | 16:25

BBC: H Αθήνα είναι η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

 Ένα ρεπορτάζ για την έλλειψη τζαμιού στην Αθήνα έκανε το BBC. Στην Αθήνα ζουν πάνω από 300.000 Μουσουλμάνοι οι οποίοι «προσεύχονται παράνομα σε πρόχειρες εγκαταστάσεις».

Η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς τζαμί. Το BBC συγκεντρώνει απόψεις από διαφορετικούς ανθρώπους για το θέμα. Ο πρόεδρος της ελληνοπακιστανικής κοινότητας λέει: "Η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία, τον πολιτισμό και τον σεβασμό στην θρησκεία, αλλά δεν σέβεται τους Μουσουλμάνους καθώς δεν μας παρέχουν ένα κανονικό τζαμί". Ένα άλλο μέλος της κοινότητας λέει ότι αισθάνεται αποξενωμένος στην Αθήνα εξαιτίας της έλλειψης τζαμιού. Το Βρετανικό δίκτυο κάνει αναφορά στον τεράστιο εγκαταλελειμμένο χώρο όπου συγκεντρώνονται οι Μουσουλμάνοι της Αθήνας. Υπάρχει πιθανότητα να ανεγερθεί στο χώρο αυτό ένα τζαμί αλλά συνήθως τα σχέδια της κυβέρνησης ναυαγούν.

Δηλώσεις στο BBC κάνει και ο Μητροπολίτης Σεραφείμ: "Η Ελλάδα υπέστη πέντε αιώνες ισλαμικής τυραννίας υπό τον τουρκικό ζυγό και η ανέγερση τζαμιού θα προσβάλει τους όσους μας ελευθέρωσαν». Ενώ αναφέρει ότι οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι έχουν έρθει στην χώρα μας παράνομα και στόχος τους είναι να ισλαμοποιήσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν. "Δεν είμαστε πολυπολιτισμική χώρα. Είμαστε ένα ελληνικό έθνος και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν εφεύρεση του σιωνισμού". Προσπαθούν να μας διαφθείρουν" λέει στον δημοσιογράφο του Βρετανικού καναλιού.

Αναφορά γίνεται και στα χτυπήματα της Χρυσής Αυγής στους χώρους όπου προσεύχονται παράνομα οι Μουσουλμάνοι της Αθήνας. Οι πολίτες που ρωτούνται στο δρόμο για το θέμα έχουν διαφορετικές απόψεις. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει το τζαμί διότι αυτό αρμόζει σε μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Έκπληξη προκαλεί η άποψη ενός μαθητή: « Είμαστε μια χριστιανική χώρα. Αν θέλουν τζαμί ας γυρίσουν πίσω στις δικές τους».

Πηγή: www.lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το