Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μήνυμα Σαμαρά προς την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο

banner roots

Μήνυμα Σαμαρά προς την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο
26.02.2013 | 02:48

Μήνυμα Σαμαρά προς την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

«Υπάρχει μία σημαντική διαφορά ανάμεσα σε αυτά που λέει η ελληνική πλευρά και σε αυτά που λέει η Άγκυρα: Εμείς επικαλούμαστε το θαλάσσιο διεθνές δίκαιο ενώ το έχουμε υπογράψει. Η απέναντι πλευρά το επικαλείται χωρίς να το έχει υπογράψει», δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στην πρόσφατη κατάθεση ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ από την Ελλάδα, σχετικά με τις έρευνες που θέλει να διεξάγει η Άγκυρα για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο.

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού έγιναν στη διάρκεια του Διεθνούς Ενεργειακού Συνεδρίου (Athens Energy Forum), που διοργανώνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο.

«Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς στα κρίσιμα αυτά θέματα. Ο καλύτερος ωστόσο τρόπος είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου της θάλασσας», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Και πέραν του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, το σημαντικό για την Ελλάδα είναι να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατές συνέργειες και συμμαχίες, τόσο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και εκτός, και αυτός είναι ο σχεδιασμός που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο Πρωθυπουργός, καταλήγοντας ότι «υπάρχουν εκτιμήσεις για την ύπαρξη πολύ πλούσιων κοιτασμάτων στο χώρο μας, κι εφόσον επιβεβαιωθούν, η Ελλάδα θα αποκτήσει ρόλο κλειδί στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης».

Πηγή: tanea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το