Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κάθε νέος κρατούμενος θα εξετάζεται για AIDS, φυματίωση και ηπατίτιδα

banner roots

Κάθε νέος κρατούμενος θα εξετάζεται για AIDS, φυματίωση και ηπατίτιδα
01.03.2013 | 00:15

Κάθε νέος κρατούμενος θα εξετάζεται για AIDS, φυματίωση και ηπατίτιδα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Σύσκεψη για τη διασφάλιση της υγείας των κρατουμένων από μεταδοτικά νοσήματα, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, με την παρουσία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη, της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη, και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο υπουργείων.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η λήψη αποφάσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών, οι οποίες εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για τους τρόφιμους των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Έτσι όπως αποφασίστηκε, θα πραγματοποιείται εργαστηριακός έλεγχος σε κρατούμενους που εισέρχονται στις φυλακές, προκειμένου να διαγνωστεί εάν πάσχουν από AIDS, φυματίωση και ηπατίτιδα τύπου B και C.

Τους εργαστηριακούς ελέγχους θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας, καθώς θα διαθέσει κινητές μονάδες, στις οποίες θα εξετάζονται οι τρόφιμοι, ενώ συγχρόνως -για τον ίδιο σκοπό- θα αξιοποιηθεί το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό εργαστήριο τού σωφρονιστικού καταστήματος τού Κορυδαλλού.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, εξετάστηκαν θέματα θεραπευτικής αντιμετώπισης των οροθετικών, ενώ δόθηκε μεγάλο βάρος και στον τομέα της ψυχικής υγείας των τροφίμων.


Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το