Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Συνταγματική Αναθεώρηση: Ο (αντι)πρόεδρος του Εδεσσαϊκού, ο Βουκεφάλας και τα εσπρεσάκια

banner roots

Συνταγματική Αναθεώρηση: Ο (αντι)πρόεδρος του Εδεσσαϊκού, ο Βουκεφάλας και τα εσπρεσάκια
15.11.2018 | 12:08

Συνταγματική Αναθεώρηση: Ο (αντι)πρόεδρος του Εδεσσαϊκού, ο Βουκεφάλας και τα εσπρεσάκια

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ενδιαφέρον είχε και το «ντου» με τα ΘΕΛΩ του Σταύρου Θεοδωράκη

«Πήγε» γήπεδο την Ολομέλεια της Βουλής και τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο Αλέξης Τσίπρας, με τον πρώην (αντι)πρόεδρο του Εδεσσαϊκού Θωμά Μάτσιο να μένει  τελικά στην… κοινοβουλευτική ιστορία. 

Από τις ατάκες και τις στιχομυθίες που έμειναν, στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, εντύπωση έκανε η αναφορά του πρωθυπουργού στην προετών δήλωση του παράγοντα της ΠΑΕ του Εδεσσαϊκού, αλλά και η δήλωση Πάνου Καμμένου για τον... Βουκεφάλα. 

 

Ενδιαφέρον είχε και  το “ντου” με τα ΘΕΛΩ του Σταύρου Θεοδωράκη στους διαδρόμους της Βουλής, τα εσπρέσο του πρωθυπουργού στα υπουργικά έδρανα και αντιπαράθεση Γεννηματά - Τσίπρα για το Σημίτη, στην οποία μπλέχτηκε και ο Πάνος Καμμένος. 
4621099

 


Η κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη λοιπόν είχε αθλητικές αποχρώσεις. Αν και το περιεχόμενο της συζήτησης στο Κοινοβούλιο  αφορούσε τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις η παρομοίωση του πρωθυπουργού έφερε τα πάνω-κάτω στην συνεδρίαση. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι «συνεχείς αλλαγές θέσεων» του προέδρου της ΝΔ είναι σαν εκείνες του Θωμά Μάτσιο, τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Εδεσσαϊκός, μπερδεύοντας ωστόσο την ιδιότητά του, αναφέροντάς τον ως πρόεδρο…. 

 


«Αυτό δεν είναι θέση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ενδεχομένως, είναι στάση και θέση του πρώην προέδρου του Εδεσσαϊκού, αλλά δεν είναι θέση και στάση του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για ένα τόσο κρίσιμο θέμα,”, είπε ο κ. Τσίπρας για να λάβει την απάντηση του κ. Μητσοτάκη “Φοβάμαι κύριε Τσίπρα ότι από τα πιο ελαφρά στα πιο σοβαρά, κάνετε συνέχεια λάθη. Δεν ήταν πρόεδρος του Εδεσσαϊκού, ήταν αντιπρόεδρος!”. 

 

Μιλώντας στο μικρόφωνο της ΕΡΤ ο κ. Μάτσιος επί τρία λεπτά προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί δεν μπόρεσαν οι δύο ομάδες να καταλήξουν σε συμφωνία και το μόνο που γίνεται κατανοητό από τα λεγόμενα του είναι η τελευταία του ατάκα: «Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο!». Θυμηθείτε την επική δήλωση του κ. Μάτσιου. 
Ένοικοι και Βουκεφάλες 

Thomas Matsios Vice President of PAE EDESSAIKOS


Τα κοινοβουλευτικά αίματα άναψαν με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να λάβει το λόγο και να απευθυνθεί στην  επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, αφήνοντας αιχμές για τη δήλωση Κώστα Σημίτη περί περιστασιακών ενοίκων. Η κόντρα  έφερε αναφορές σε Πάνο Καμμένο και Ανδρέας Λοβέρδος, με τον δεύτερο να αποκρούει αιτιάσεις ότι το ΠΑΣΟΚ κάλυπτε Τσοχατζόπουλο- Παπαντωνίου.  

Η στιχομυθία που ακολουθεί είναι χαρακτηριστική:

Αλέξης Τσίπρας:  Έχετε επιλέξει μια στρατηγική μονόπλευρης αντιπαράθεσης. Κάνετε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που ξεπερνά και το πλαίσιο ενός πολιτισμένου διαλόγου. Επιμένοντας σε αυτή τη ρητορική, δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να επιταχύνετε τη στρατηγική ήττα της παράταξής σας. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να αισθάνονται μόνιμοι ιδιοκτήτες του τόπου και όποιος πήρε την εντολή του ελληνικού λαού και βρίσκεται στη θέση της εκτελεστικής εξουσίας αν δεν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ να είναι περιστασιακός ένοικος. Κανείς δεν λέει ότι δεν κάνατε και σημαντικά πράγματα ως παράταξη ή ο κ. Σημίτης δεν έκανε έργα.

Φώφη Γεννηματά: Εμείς δώσαμε εργαλεία στη Δικαιοσύνη για να έρχονται στο φως αυτές οι υποθέσεις. Εσείς τι κάνατε όταν ακούγονταν στο υπουργικό συμβούλιο για Σόρος κλπ; Δεν φταίμε εμείς εάν έχετε γίνει ο μεγαλύτερος χορηγός της Ν.Δ.  Εμείς δεν έχουμε συνεργασία με τον Μητσοτάκη. Εσείς συνεργάζεστε με το ακροδεξιό μόρφωμα. 

kammΣτον καβγά μπλέχτηκε και ο Πάνος Καμμένος  λέγοντας πως δεν είμαστε ούτε ακροδεξιό ούτε μόρφωμα. Κινούμαστε στον χώρο του Κέντρου και να θυμίσω στην κ. Γεννηματά ότι η ίδια προέτρεπε να πουν ότι οι λογαριασμοί Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλου, είναι τηλεφωνικοί αριθμοί. Να δούμε τώρα που φτάνει η υπόθεση σε Σημίτη, πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Εκπροσωπείτε την κλαδική των διαρρηκτών.

Εχθές, εντύπωση έκανε, η αναφορά του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στα περί Βουκεφάλα (σ.σ. εννοεί τον Τατσόπουλο) που ήρθε στις τάξεις της ΝΔ, όπως είπε. Επίσης, αναφέρθηκε  στην υποψηφιότητα του κ. Πανούτσου ο οποίος , είπε, ήρθε στις τάξεις της ΝΔ λόγω αποχώρησης του κ. Μαρκογιαννάκη λόγω γήρατος αν και είναι πολύ νεότερος του κ. Πανούτσου...

«ΤΑ ΘΕΛΩ» στη Βουλή

Με... τρικάκια γέμισε το «Ποτάμι» την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών αλλά και τους διαδρόμους της Βουλής παρουσιάζοντας τα  «θέλω» του κόμματος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μοίρασε μαζί με συνεργάτες τα καρτ ποσταλ και δέχθηκε τα πειράγματα των συναδέλφων του ότι … κάνει σαν των Ρουβίκωνα.  

ΤΗ2

Οι βασικοί άξονες:
ΘΕΛΩ η Διαγενεακή Δικαιοσύνη να ενταχθεί στις Πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας
ΘΕΛΩ η προστασία του περιβάλλοντος των ζώων, του κλίματος να είναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
ΘΕΛΩ Δημόσιο χωρίς κομματικούς εγκάθετους
ΘΕΛΩ η κυβέρνηση να μην καθορίζει την ηγεσία και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης
ΘΕΛΩ όσοι θέλουν να μπορούν να σπουδάζουν ΕΔΩ
ΘΕΛΩ τα της πολιτείας τη πολιτεία, τα του Θεού τω Θεώ
ΘΕΛΩ οι πολιτικοί όταν πρέπει, να δίνουν λόγο στη Δικαιοσύνη

 

Ο φακός συνέλαβε τον πρωθυπουργό να πίνει το καφεδάκι του στα έδρανα της κυβέρνησης

Ένας εσπρέσσο το απόγευμα είναι ό,τι πρέπει λένε οι λάτρεις του καφέ και προσυπογράφουμε. Όμως στη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον πρωθυπουργό να πίνει το καφεδάκι του στα έδρανα της Βουλής. Για το λόγο αυτό - αν δεν κάνουμε λάθος - υπάρχει το εντευκτήριο, όπου μπορείς να ανταλλάξεις χαλαρά και απόψεις. 

espressaki_mesa2Επομένως, για να φτάσουμε να δούμε το πρωθυπουργικό εσπρεσάκι να σερβίρεται στα έδρανα της Βουλής, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή ήταν τόσο ενδιαφέρουσαν\ η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση που δεν ήθελε να χάσει ούτε λέξη ο πρωθυπουργός, ή παράφαγε ο άνθρωπος το μεσημέρι και βάρυνε τόσο που δεν μπορούσε καν να πάει μέχρι το εντευκτήριο. 

Η άποψη ότι θέλουν να κάνουν τη Βουλή καφενείο, ελέγχεται ως η απόλυτη κακεντρέχεια.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το