Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Παραιτήθηκε ο Λυκούδης από αντιπρόεδρος Βουλής | Φυλλορροεί το Ποτάμι

banner roots

Παραιτήθηκε ο Λυκούδης από αντιπρόεδρος Βουλής | Φυλλορροεί το Ποτάμι
21.01.2019 | 12:10

Παραιτήθηκε ο Λυκούδης από αντιπρόεδρος Βουλής | Φυλλορροεί το Ποτάμι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο Σπύρος Λυκούδης μετά τις εξελίξεις στο Ποτάμι και τη διάλυση της ΚΟ παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο ίδιος έθεσε την παραίτησή του στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, η οποία να και επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αναμένεται να την κάνει δεκτή, αφού δεν υπάρχει πλέον κόμμα.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Γρηγόρης Ψαριανός ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι.

Η κίνηση του δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς μαζί με τον Γιώργο Αμυρά, ο οποίος έθεσε νωρίς το πρωί εαυτόν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, και μάλιστα είχαν προαναγγείλει ουσιαστικά την αποχώρησή τους, επίσης με ανάρτηση στο Facebook του κ. Ψαριανού το Σάββατο.

Η ανάρτηση του κ. Ψαριανού:

«Λοιπόν Φίλοι μου, 

σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς. Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα 

Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χουντας.

Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.

Γρ.Ψαριανός
βουλευτής β' Αθήνας
με Το Ποταμι, Ανεξάρτητος από σήμερα».

Η επιστολή του Γιώργου Αμυρά:

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα.

Το κείμενο που είχαν αναρτήσει οι δύο βουλευτές το Σάββατο:

«Με το πολιτικό μαγειρείο που έχει στηθεί από τα Τσιπροτεχνεία με διάφορα Ρετάλια, Επιχειρηματίες, Υπηρεσίες και Αποκόμματα, δηλώνουμε ότι αυτή η "προοδευτική" ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περίεργων και ετερόκλητων τυπων μάς βρίσκει εντελώς απέναντι.

Ανεξαρτήτως Συμφωνιών Πρεσπών, Σπετσών, Λειψών ή Ψαρρών. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλαντεύεται και κάνει ασκήσεις Ισαποστακισμου, στάση απαράδεκτη αυτή την ώρα. Και επειδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφανίζεται παραπλέον προς τους ΤσιπροΠολάκηδες μπορούμε να συνάγουμε ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλέγει μια καθαρή στάση και διαλύεται.

Δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη αυτή στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Γρηγόρης Ψαριανός
Γιώργος Αμυράς»

Πηγή: Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι | iefimerida.gr 

Πηγή:  iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το