Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Φοιτητικές εκλογές 2019: Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ για 33η χρονιά

banner roots

Φοιτητικές εκλογές 2019: Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ για 33η χρονιά
11.04.2019 | 09:11

Φοιτητικές εκλογές 2019: Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ για 33η χρονιά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Την επικράτηση της ΔΑΠ δείχνουν τα αποτελέσματα στις φοιτητικές εκλογές

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά αργά τη νύχτα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται να κατακτά για 33η συνεχόμενη φορά την πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές, στις οποίες η συμμετοχή κατέγραψε μικρή άνοδο.

Με τη μέχρι στιγμής ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στα πανεπιστήμια, η ΔΑΠ συγκεντρώνει πάνω από 40% (49% σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ίδιας) και ακολουθεί η ΠΚΣ, με ποσοστό πάνω από 20% (25,17% σύμφωνα με την ίδια). Ακολουθούν η ΕΑΑΚ (9% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 8,24% σύμφωνα με την ΠΚΣ) και η ΠΑΣΠ (8% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 7,65% σύμφωνα με την ΠΚΣ). Σε χαμηλό ποσοστό, κοντά στο 1%, το ΜΠΛΟΚΟ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αποτελέσματα που δίνει η ΔΑΠ για τα πανεπιστήμια σε ενσωμάτωση 47% είναι:

Πίνακας αποτελεσμάτων φοιτητικών εκλογών. ΔΑΠΑποτελέσματα φοιτητικών εκλογών της ΔΑΠ για τα ΑΕΙ / Φωτογραφία: ΔΑΠ

Τα αποτελέσματα που δίνει η Πανσπουδαστική έχουν ως εξής:

Τα αποτελέσματα που δίνουν τα ΕΑΑΚ:

Παρόμοια η αντιστοιχία δυνάμεων και στα ΤΕΙ

Αντίστοιχη η εικόνα των φετινών φοιτητικών εκλογών και στα ΤΕΙ, με τη ΔΑΠ να έρχεται πρώτη, δεύτερη την ΠΚΣ και τρίτη την ΠΑΣΠ.

Φοιτήτρια ψηφίζει κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών

Εκκρεμούν ακόμη οι περισσότεροι πολυπληθείς φοιτητικοί σύλλογοι, των οποίων η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ενταση κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών

Το βράδυ, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατήγγειλαν ότι σπουδαστές της δέχθηκαν επίθεση από μέλη της ΚΝΕ, που έφτασαν στο χώρο του Ιδρύματος στη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων για τις φοιτητικές εκλογές. Ενας φοιτητής τραυματίστηκε από την επίθεση και μετέβη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Από την άλλη, μέλη της Πανσπουδαστικής ανέφεραν ότι εκείνοι ήταν τα θύματα της επίθεσης και πως ένας σπουδαστής της δέχθηκε χτυπήματα και φέρει μώλωπες, σύμφωνα με το thestival. Τα μέλη της Πανσπουδαστικής αποχώρησαν συντονισμένα από το ΤΕΙ μετά το συμβάν και δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τις φοιτητικές εκλογές.

Επεισόδια και «ντου» αντιεξουσιαστών σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Οι αντιεξουσιαστές μπήκαν συντεταγμένα στο χώρο, κρατώντας καδρόνια, ενώ πέταξαν τρικάκια (φυλλάδια) με συνθήματα κατά των φοιτητικών εκλογών.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το