Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σήμερα ξανά στη Βουλή το «φιάσκο» Novartis για την άρση ασυλίας Λοβέρδου

banner roots

Σήμερα ξανά στη Βουλή το «φιάσκο» Novartis για την άρση ασυλίας Λοβέρδου
18.04.2019 | 09:42

Σήμερα ξανά στη Βουλή το «φιάσκο» Novartis για την άρση ασυλίας Λοβέρδου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Συνεδριάζει η ειδική μόνιμη επιτροπή κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας - ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσουν την άρση ασυλίας «για να έρθουν όλα στο φως» - Η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις

Υπό τη σκιά των καταγγελιών της αντιπολιτευσης κατά του προέδρου της Βουλης, περί μεθοδεύσεων που εξυπηρετούν το Μέγαρο Μαξίμου, συζητείται την Παρασκευή στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβερδου, με την κυβέρνηση να δέχεται σφοδρή κριτική πως απο την κοινοβουλευτική οδό παίζει το τελευταιο της επικοινωνιακό χαρτί για την υποθεση Novartis.

Η κριτική βασίζεται στο επιχειρημα πως δεν θα συζητηθεί στη Βουλή ούτε το αίτημα άρσης ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη, ούτε αυτό για τον Πάνο Καμμένο που αφορούν για τον μεν πρώτο την υπόθεση της καταγραφής της συνομιλίας του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και για τον δεύτερο τη μήνυση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για εξύβριση.

Η ειδική μόνιμη επιτροπή κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας συνεδριαζει σημερα το πρωι για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, κατα την οποια αναμένεται να συζητηθούν άλλες τέσσερις δικογραφίες. Πρόκειται για αυτή του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, μετά από μήνυση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη για δυσφήμιση, του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή ΝΔ, Μάριου Σαλμά για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις αλλά και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αριστείδη Φωκά μετά από προσφυγή ιδιώτη για ψευδή καταμήνυση.

Οι πέντε υποθέσεις θα παραπεμφθούν στην Ολομέλεια της Βουλης, την Παρασκευή, για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Η αντιπολιτευση είχε καταγγείλει τον προεδρο της Βουλης για μεθοδεύσεις που εξυπηρετούν το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, δοθηκε προτεραιότητα στους κ.κ. Λοβερδο -Σαλμα, ενώ κράτησε στο συρτάρι παλαιότερες υποθέσεις, που θεωρούνται «ενοχλητικές» για την κυβέρνηση, όπως τη δικογραφία για τη μήνυση κατα του κ. Παύλου Πολάκη που αφορά τον κεντρικό τραπεζίτη κ. Γιάννη Στουρνάρα και τη μήνυση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζια κατά του Πάνου Καμμένου, λογω των καταγγελιών που ειχε κανει ο προεδρος των ΑΝΕΛ.

Λοβέρδος για Novartis: Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση ασυλίας μου

«Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση ασυλίας μου. Είναι πολύ η συγκινητική η στήριξη των συναδέλφων μου. Η ψήφος μας θα είναι η έναρξη της τελικής τους αποκαθήλωσης» εχει δηλωσει μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στο διαβιβαστικό έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή για την υπόθεση Novartis. Παραλληλα, το ΚΙΝΑΛ σε σχετική ανακοίνωση εχει τονίσει πως «ζητά να λάμψει η αλήθεια και να έλθουν όλα στο φως», επισημαίνοντας «μεθοδεύσεις και ραδιουργίες της κυβέρνησης που για μια ακόμη φορά θα αποτύχουν» και δηλώνει ότι στηρίζει το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου και θα ψηφίσει την αίτηση άρσης ασυλίας.

Υπέρ της άρσης ασυλίας τάσσεται και η Νέα Δημοκρατία, με την εκπρόσωπο τύπου κ. Σοφια Ζαχαράκη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, να δηλώνει πως η στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας ειναι να ψηφίσει υπέρ, κατι που ο ίδιος ο κ. Λοβερδος έχει ζητήσει.

Βούτσης: Η δικαιοσύνη αποδέχεται ότι τα αδικήματα τελέστηκαν επ' ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων

Ως αποδοχή εκ μέρους της Δικαιοσύνης του νομικού εφευρήματος της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να τελούνται αδικήματα και «επ' ευκαιρία» των υπουργικών καθηκόντων χαρακτήρισε, προσφάτως, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης,την ενέργεια της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να τον ελέγξει ως ύποπτο τέλεσης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας. «Έχει γνωμοδοτήσει επ’ αυτού η Προανακριτική Επιτροπή της Novartis και η Βουλή όταν έστειλε στη δικαιοσύνη το θέμα απαντώντας σε αυτό το ζήτημα. Το γεγονός ότι ήρθε το αίτημα από τη Δικαιοσύνη για να γίνει πάλι εδώ η συζήτηση δείχνει ότι αυτή η ερμηνεία της Εξεταστικής Επιτροπής έχει γίνει δεκτή από τη Δικαιοσύνη. Και σας απαντώ επί της ουσίας» είπε ο προέδρος της Βουλής.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το