Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μάτι: Οι πυροσβέστες μετρούσαν νεκρούς, με τον Τσίπρα μιλούσαν για εγκλωβισμένους!

banner roots

Μάτι: Οι πυροσβέστες μετρούσαν νεκρούς, με τον Τσίπρα μιλούσαν για εγκλωβισμένους!
03.05.2019 | 09:05

Μάτι: Οι πυροσβέστες μετρούσαν νεκρούς, με τον Τσίπρα μιλούσαν για εγκλωβισμένους!

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ηχητικά ντοκουμέντα παρουσίασε χθες ο ΣΚΑΪ: « Έχει νεκρούς, αλλά δεν τους ανακοινώνουν» ακούγεται η φωνή του πυροσβέστη που έχει καταγραφεί στον ασύρματο - Επιβεβαιώνεται η πλήρης κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού και η ύπαρξη πολιτικών παρεμβάσεων στις επιχειρησιακές αποφάσεις

Κι όμως, ενώ ο δείκτης του ρολογιού είχε κάνει αρκετούς κύκλους από την ώρα που ο ένας μετά τον άλλον εθελοντές και πυροσβέστες (οι οποίοι είχαν μπει πλέον στο Μάτι), από τις 19.50 και μετά ενημέρωναν το «199» για τις θέσεις των νεκρών, στο Συντονιστικό που συνεδρίασε μετά τα μεσάνυχτα παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Τόσκας, ο Παύλος Πολλάκης και οι στρατηγοί της Πυροσβεστικής μιλούσαν για εγκλωβισμένους και τραυματίες!

Όσοι ήταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων τις ώρες που ο πρωθυπουργός επέστρεφε από το εξωτερικό ήξεραν για τους νεκρούς. Το μόνο που μένει να πουν πλέον είναι αν σκόπιμα τον κράτησαν στο σκοτάδι ή αν τον είχαν ενημερώσει και συμφώνησε και αυτός να συμμετάσχει στην απαράδεκτη αυτή παράσταση. 

Απαντήσεων χρήζουν και οι καταγραφές στους ασυρμάτους που αποδίδουν σε πολιτικές παρεμβάσεις επιχειρησιακές εντολές! Κάποια στιγμή ο εκφωνητής του «199» ακούγεται να ενημερώνει τους συναδέλφους του στην πρώτη γραμμή ότι είναι... εντολή υπουργού! Σε άλλο σημείο ακούγεται η φράση «είναι από ψηλά, από πολύ ψηλά, να μη λέμε ονόματα»! 

 

Σε κάθε περίπτωση, οι φωνές εθελοντών και πυροσβεστών να ανακοινώνουν τους νεκρούς στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το τι ήξεραν και από πότε όσοι ήταν εκεί. Ο ένας μετά τον άλλον ακούγονται να λένε: Τέσσερις νεκροί στην Πανός, έξι απανθρακωμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι κ.ο.κ. Και στο τέλος μια σβησμένη φωνή: Έχει νεκρούς, αλλά δεν τους ανακοινώνουν... 

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό απόσπασμα:

Τα ντοκουμέντα από το κέντρο επιχειρήσεων, αλλά και τους ασυρμάτους εθελοντών και πυροσβεστών, που παρουσίασε χθες ο ΣΚΑΪ σε μία έκτακτη εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά, επιβεβαιώνουν ακόμη την καθυστέρηση στον εντοπισμό της φονικής πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης και τους τραγικούς χειρισμούς που ακολούθησαν έως ότου η φωτιά έφτασε στο μαρτυρικό Μάτι. Αποτυπώνουν ανάγλυφα το λάθος με τα οχήματα που είχαν μεταφερθεί στην Κινέτα, αλλά και την αποτυχημένη διαχείριση των εναέριων μέσων. 

Στο Νταού Πεντέλης έφθασαν κυρίως εθελοντικά οχήματα, που δεν είχαν δυνατότητες πυρόσβεσης. Αποτέλεσμα ήταν η φωτιά να ξεφύγει προς τον Νέο Βουτζά, ενώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων είχαν την εικόνα πως πήγαινε για Καλλιτεχνούπολη! Το χάος είναι απόλυτο. Οι χειριστές του 199 αδυνατούν να δώσουν οδηγίες ενώ υπάρχει κενό και στην επικοινωνία τους με την ΕΛ.ΑΣ. Κάπως έτσι έμεινε αφύλαχτη η πρόσβαση στο Μάτι την οποία αξιοποίησαν όσοι πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να περάσουν για τη Νέα Μάκρη. Τελικά εγκλωβίστηκαν και εγκλώβισαν όσους προσπαθούσαν να διαφύγουν. 

Η εκπομπή φιλοξένησε και τη μαρτυρία του εθελοντή που εντόπισε πρώτος τους καπνούς στην Πεντέλη. Ο Μάνος Τσαλιαγκός με τα όσα είπε στην κάμερα της εκπομπής προσέφερε κρίσιμα στοιχεία, τόσο για τα πρώτα λεπτά, αλλά και για τα όσα ακολούθησαν στο Μάτι, όπου οι κύριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφθασαν όταν όλα είχαν τελειώσει. Ανατριχιαστικές είναι και οι φωνές των πολιτών που αναζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια. 

 

Δείτε ΕΔΩ την εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά:

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το