Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κίνημα Αλλαγής: Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και αναζήτηση νέας στρατηγικής για την επόμενη μέρα

banner roots

Κίνημα Αλλαγής: Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και αναζήτηση νέας στρατηγικής για την επόμενη μέρα
08.07.2019 | 11:06

Κίνημα Αλλαγής: Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και αναζήτηση νέας στρατηγικής για την επόμενη μέρα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Τρεις στους τέσσερις στόχους που είχαν θέσει οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη για την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, που έχει περάσει πλέον στο παρελθόν, επιτεύχθηκαν.

1. Το Κίνημα Αλλαγής είναι καθαρά τρίτο.

2. Βελτίωσε την εκλογική του επίδοση του σε σχέση με τις πρόσφατες ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές του 2015. 

3. Μπορεί η ΝΔ να είναι αυτοδύναμη, αλλά δεν είναι ανεξέλεγκτη. Οι ψήφοι του Κινήματος Αλλαγής στη νέα Βουλή θα κρίνουν τη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο.

Αντίθετα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να κρατήσει ένα μεγάλο ποσοστό, γεγονός που δεν επιτρέπει σε κανέναν να μιλήσει για στρατηγική ήττα της ηγετικής του ομάδας. Βέβαια, από εδώ και πέρα ως αξιωματική αντιπολίτευση δε θα έχει τα όπλα της κυβέρνησης να εγκλωβίζει ψηφοφόρους. 

«Το μπρα ντε φερ για την Κεντροαριστερά δεν έχει κριθεί» δηλώνουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Τα νέα δεδομένα θα εκτιμηθούν σε συσκέψεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, παράλληλα και με τις διαδικασίες ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης και της νέας Βουλής. 

Σε ότι αφορά στην ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος στο Κίνημα Αλλαγής πιστεύουν ότι η νίκη της ΝΔ είναι... έργο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι πολίτες ψήφισαν για να τελειώσει η θητεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έφερε τον κ. Μητσοτάκη αυτοδύναμο, άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή της συντηρητικής παράταξης» επισήμανε η Φώφη Γεννηματά. 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι θα επιμείνει στην αυτόνομη πορεία ως «προοδευτικό αντίβαρο για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, σταθεροί στις αρχές της Εθνικής Συνεννόησης».

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «θετικό, που δημιουργεί δυναμική προοπτική για το Κίνημα Αλλαγής».

Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε τους πολίτες που στήριξαν τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και «με τον αγώνα τους διέψευσαν τις Κασσάνδρες που έσπευδαν να περιγράψουν αρνητικά την επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής».

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel