Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πανσέληνος τον Δεκαπενταύγουστο | Γιατί θα είναι μικρότερο το φεγγάρι από κάθε άλλη φορά

banner roots

Πανσέληνος τον Δεκαπενταύγουστο | Γιατί θα είναι μικρότερο το φεγγάρι από κάθε άλλη φορά
14.08.2019 | 09:20

Πανσέληνος τον Δεκαπενταύγουστο | Γιατί θα είναι μικρότερο το φεγγάρι από κάθε άλλη φορά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Οι ρομαντικοί έχουν κάθε λόγο να χαρούν μια βραδινή βόλτα στις 15 Αυγούστου, καθώς θα υπάρξει πανσέληνος (στις 15:30 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης) και το φεγγάρι θα είναι ολόγιομο το βράδυ.

Από την άλλη όμως, μόλις δύο μέρες μετά, στις 17 Αυγούστου, το φεγγάρι θα βρεθεί στο απόγειο του, δηλαδή στο πιο απομακρυσμένο σημείο της τροχιάς του από τη Γη. Συνεπώς ο σεληνιακός δίσκος τον Δεκαπενταύγουστο θα φαίνεται συγκριτικά μικρότερος από ό,τι όταν η πανσέληνος συμπίπτει με το περίγειο, δηλαδή η Σελήνη βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της από τον πλανήτη μας, κάτι που θα συμβεί στις 30 Αυγούστου, όταν όμως πια θα υπάρχει Νέα Σελήνη, η δεύτερη μέσα στον ίδιο μήνα.

Οσον αφορά στην βραδιά της Πέμπτης για ακόμα μία χρονιά θα είναι ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα μέχρι αργά το βράδυ, με ποικίλες εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο.

14 Σεπτεμβρίου η επόμενη πανσέληνος
Μάλιστα η επόμενη πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, στις 14 του μήνα, θα είναι ακόμη μικρότερη -η πιο μικρή του 2019- καθώς σχεδόν θα συμπέσει με το απόγειο του φεγγαριού στις 13 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το